compo image

Mediterrane sfeer in de tuin

  1. COMPO
  2. Thema's
  3. Mediterrane planten

Creëer een echt vakantiegevoel

Een mediterraan plekje om te ontspannen

Wil je ook een mediterrane sfeer creëren op je balkon of terras? Ben je op zoek naar een plekje waar je volledig tot rust kan komen, je batterijen kan opladen en kan ontspannen? Met olijfbomen, citrusplanten of een geurige lantana creëer je je eigen persoonlijke mediterrane plekje en breng je de vakantie in je tuin of op je balkon.

compo image

Vakantie op het balkon

Vakantie is heerlijk, maar vaak te kort en te zeldzaam. Dus wat dacht je ervan om van je balkon een oase van welzijn en rust te maken, met een echt vakantiegevoel? Met een paar exotisch ogende bloeiende planten, een citrusboom en geurige wisselbloemen (Lantana's) creëer je in een handomdraai een klein vakantieparadijs. Om er zeker van te zijn dat er niks in de weg staat van je permanente vakantie op het balkon, vind je hieronder enkele suggesties en ideeën.

Exoten in de tuin

Het zuiden lonkt

Inspiratie voor je balkon en terras

Klimplanten

Privacyscherm

Onze top 10

Mediterrane flair

Voor gezonde planten

Producten

Planten in topconditie

Verzorgingstips

Overwintering van mediterrane planten

Ook een goede overwintering hoort bij de verzorging van je mediterrane planten in pot. In dit artikel lees je wanneer vorstgevoelige planten zoals oleanders, citrusplanten of lantana beschermd moeten worden tegen vorst.

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.