compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Plantenverzorging
  4. Balkon- & kuipplanten
  5. Mediterrane kuipplanten

Vakantiegevoel op het balkon of het terras

10 mediterrane kuipplanten

Spanje, Italië of misschien wel Kroatië - aan welke vakantiebestemming doen Oleanders of Bougainvillea’s je denken? Naast een mooie vakantieherinnering zorgen mediterrane planten voor een kleine uitdaging thuis. Maar dat is nog geen reden om schrik te hebben : wanneer de exoten niet houden van het Midden-Europese weer, kan je dat met de juiste zorg compenseren. Dit is precies waarop we je voorbereiden in dit artikel. Lees hier alles over de verzorging en overwintering van enkele mediterrane klassiekers.

Op de verzorging komt het aan

Kleurrijk exotisch

Langdurig kleurrijk en wonderbaarlijk weelderig : in de warme Zuid-Europese regio’s gaan mediterrane bloeiende planten er helemaal voor. Bij ons in de tuin of op het balkon ziet het geheel er net iets minder spectaculair uit. Uiterlijk na de eerste winter in de kelder of de garage hebben de warmteminnende planten het moeilijk om opnieuw op te leven. We selecteerden voor jou 10 populaire exotische planten en tonen je, hoe je het hen zo comfortabel mogelijk kan maken in ons klimaat.

Onze top 10

Mediterrane kuipplanten

Lavandula stoechas

Franse lavendel

Snelgroeier

Bougainvillea

Nerium oleander

Oleander

Dipladenia

Mandevilla

Punica granatum Nana

Granaatappel

Lantana camara

Wisselbloem

Olea europaea

Olijfboom

Kumquat, sinaasappel, citroen

Citrusbomen

Ficus carica

Vijgenboom

Chamaerops humilis

Dwergpalm

compo image
Meststoffen & plantenverzorging

COMPO Vloeibare Meststof Mediterrane Planten

Specifieke meststof met directe werking die perfect beantwoordt aan de behoeften van mediterrane planten; voor een intensieve vrucht- en bloemvorming.

Naar het product

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.