compo image
  1. COMPO
  2. Thema's
  3. Organic & Recycled : van de natuur, voor de natuur

De eerste recycling-producten

Wil je iets goed doen voor je planten en voor het milieu? "Organic & Recycled" van COMPO is het eerste assortiment dat is vervaardigd met gerecycleerde ingrediënten en verpakkingen. De potgrond en twee types meststoffen sparen de natuurlijke hulpbronnen en bevorderen een gezonde groei van alle soorten planten - ideaal voor tuinieren in evenwicht met het milieu!

compo image

Ons principe : vanbinnen en vanbuiten aan het milieu gedacht

In het kader van circulaire economie richt COMPO zich met het nieuwe assortiment Organic & Recycled op het ecologische evenwicht : in plaats van nieuwe grondstoffen te gebruiken, verwerken we voedingsrijke resten en gerecycleerde materialen tot doeltreffende producten. Zo besparen we afval, wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd en krijgen de planten alles wat ze nodig hebben voor een gezonde groei : een goede bodem en waardevolle voedingsstoffen.

Voor een wereld in balans : circulaire economie

De vraag naar hulpbronnen is reeds geruime tijd groter dan wat de aarde zelf kan bieden. Circulaire economie is een veelbelovende aanpak om deze evolutie tegen te gaan. Het doel is om grondstoffen en producten zo efficiënt en zo lang mogelijk te gebruiken en afval zoveel mogelijk te voorkomen.

Oude zaken herstellen of hergebruiken in plaats van het weg te gooien, nieuwe zaken op een besparende manier produceren : er zijn veel manieren om verantwoord om te gaan met grondstoffen, producten en het milieu. Hieronder kan je zien welke we hebben gekozen en hoe we de principes van de circulaire economie consequent implementeren.

compo image

Hoe restmaterialen omgetoverd worden tot plantenproducten

De basis voor het Organic & Recycled assortiment zijn gerecycleerde, natuurlijke grondstoffen. Wat houdt dat precies in? Bij de productie van bepaalde producten van voedingsproducten, zagerijen of composteringsbedrijven blijven er residuen over die niet verder kunnen worden verwerkt, maar die bijzonder voedzaam zijn. Voor COMPO zijn deze stoffen echter heel waardevol. En het allerbeste : alle producten zijn vegan en geschikt voor alle plantensoorten.

compo image

Een tweede leven voor verpakkingen

Ook de verpakkingen van het assortiment Organic & Recycled vervullen opnieuw een doel. De grondstof voor de plastic verpakking is gerecycleerd plastic-afval uit de blauwe afvalzak. Afhankelijk van de verpakking gebruikt COMPO tussen de 80 en meer dan 90% oud plastic. De dozen van de gekorrelde meststof hebben we steeds FSC-gecertificeerd oud papier gebruikt. Zo besparen we CO2 en verbeteren we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk. En plantenliefhebbers kunnen hun eigen bijdrage leveren aan een groenere wereld door de lege verpakkingen van ons Organic & Recycled-assortiment na gebruik op de juiste manier te laten recycleren. Zo is de cirkel rond! 

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.