compo image
  1. COMPO
  2. Thema's
  3. Kamerplanten

Urban jungle

Ontdek alles over kamerplanten

Bij COMPO zijn we niet alleen gepassioneerd door tuinieren, maar ook door groene planten. Met hun verschillende vormen en kleuren brengen ze leven in elk interieur. En geef nu zelf toe : ze toveren elke boekenplank om tot een blikvanger! Of je nu kamerplanten koopt als decoratie, voor het vermeerderen van planten of gewoonweg voor de creatie van een groen hoekje in je woonkamer : op deze pagina ontdek je alles over de verschillende behoeften van groene planten en de geschikte producten om ze extra te verwennen.

compo image

Groene planten correct verzorgen

Eigenlijk hebben groene planten enkel licht en water nodig... of toch niet? Het hoeft je niet te verbazen dat groene planten ons het leven niet altijd zo gemakkelijk maken. Naast de standplaats zijn namelijk ook de juiste bodem, de juiste hoeveelheid water en voldoende voedingsstoffen heel belangrijk.

Hieronder ontdek je de belangrijkste basisprincipes voor een goede verzorging van je groene planten.

Als je op zoek bent naar extra informatie en tips voor de verzorging van je groene en bloeiende kamerplanten, neem dan zeker hier een kijkje.

Stressfactoren bij kamerplanten

Vooral de winter kan voor kamerplanten een heel uitdagende periode zijn. De diepgroene bladeren kunnen heel snel gaan hangen en geelkleuren. In dit artikel ontdek je de meest voorkomende uitdagingen voor je kamerplanten.

Meer weten

De juiste verzorging van je groene planten

Om de juiste groeiomstandigheden te creëren voor je planten en ervoor te zorgen dat ze stevige, diepgroene bladeren vormen, hebben ze een beetje verzorging nodig :

  • Een aangepaste potgrond vormt de juiste basis voor een gezonde plantenontwikkeling.
  • Een meststof die beantwoordt aan de specifieke behoeften van de planten zal hen de juiste mix van voedingsstoffen bezorgen om prachtige, diepgroene bladeren en stevige wortels te kunnen ontwikkelen.
  • Tot slot kan je de bladeren extra verwennen met een bladverzorgingsspray.

Zo kunnen je planten zich gezond ontwikkelen en kan je het ganse jaar door genieten van je groene woonkamerjungle.

De juiste producten

Potgrond kamerplanten & palmen

Potgrond

Meststof Kamerplanten & Palmen

Vloeibare meststof

Roze Korrels Meststofstaafjes

Meststofstaafjes

Bladglans

Bladverzorging

Onze favoriete kamerplanten

Licht of donker? Warm of koel? Hoge of lage luchtvochtigheid? Er bestaan heel wat verschillende soorten groene planten die ook heel uiteenlopende eisen stellen aan hun standplaats, hoeveelheid water of voedingsstoffen.

Hieronder vind je de portretten van onze favoriete kamerplanten boordevol praktische tips.

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.