compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Plantenverzorging
  4. Kamerplanten
  5. Creëer je eigen groene jungle : alles over kamerplanten

De groene jungle : alles over je groene planten

Groene planten brengen leven in huis en geven je ook een knus gevoel. Ze zuiveren de lucht en zorgen voor een goede nachtrust. En maken groene planten niet van elke legplank een geweldige blikvanger? Of je nu een groene plant als decoratie gebruikt, als hobbyist de planten wilt vermeerderen of gewoon een groene jungle wilt creëren - je vindt hier alles wat te maken heeft met je kamerplanten.

compo image

Kamerplanten correct verzorgen

Groene planten hebben eigenlijk alleen maar licht en water nodig, toch? In feite maken onze groene medebewoners het ons niet altijd gemakkelijk. Naast de standplaats zijn ook de bodem, de hoeveelheid water en voldoende voedingsstoffen heel belangrijk.

In onze basisartikels rond de verzorging van groene planten hebben we de belangrijkste basisregels voor jou samengevat en geven we je tips hoe je je planten het beste kunt verzorgen. Het eerste artikel gaat over de ideale standplaats en de juiste manier van water geven. In het tweede deel gaan we in op het verpotten en de effecten ervan op de plant, maar ook op het bemesten.

Stressfactoren bij kamerplanten

Vooral tijdens de winter krijgen je kamerplanten het vaak heel moeilijk. De diepgroene, stevige bladeren kunnen snel slap gaan hangen en geelkleuren. Hier vind je de meest voorkomende uitdagingen voor je kamerplanten.

Meer lezen

De juiste verzorging van je groene jungle

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van gezonde planten, hebben ze een beetje verzorging nodig. De plant krijgt alvast de juiste bassi met een aangepaste potgrond. Een meststof die is afgestemd op de behoeften van de planten levert de juiste voedingsstoffen en ondersteunt de vorming van sterke wortels en groene bladeren. En last but not least : je kan de bladeren van je planten extra doen glanzen met een bladglans-spray. 

Onze verzorgingsproducten voor kamerplanten

Potgrond kamerplanten & palmen

De juiste potgrond

Meststof kamerplanten & palmen

De juiste voeding

Voeding met lange werking

Meststofstaafjes

Voor mooie prachtige bladeren

Bladverzorging

Onze favoriete kamerplanten

Veel licht of eerder een donkere ruimte, warm of koel, hoge of beperkte luchtvochtigheid? De planten stellen elk hun eigen eisen aan de standplaats en de hoeveelheid water en voedingsstoffen. Ontdek hier onze favoriete kamerplanten - inclusief tips!

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.