Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Planten van A tot Z
  4. Kamerplanten
  5. Azalea

Kenmerken

Azalea

compo image

Behoeften

Begieten:
Veel
Licht:
Zon/halfschaduw
Onderhoud:
Weinig

Bloeiperiode

Eigenschappen

Plantlocatie:
woonkamer
Planthoogte:
30 tot 60 cm
Bloemkleur:
roze

Correct planten

Azalea's planten

Standplaats

Azalea's behoren tot de familie van de heideplanten en tot het geslacht van de rododendrons. Ze zijn afkomstig uit China en Japan. Azalea's houden van een koel plekje (liefst 15°C, in ieder geval 's nachts). Hoe koeler het is, hoe langer de bloeiperiode zal duren. Bij temperaturen boven 18°C verdorren de bloemen en bladeren veel sneller. Een oost- of west-georiënteerd raam met veel lichtinval is ideaal. De luchtvochtigheid moet relatief hoog zijn. In droge ruimtes die verwarmd worden zullen de bloemen vaak geel kleuren en de bladeren opdrogen. De Indiase en Japanse azalea's zijn heel populaire kamerplanten.

Aanplanten

Een aangepaste potgrond voor zuurminnende planten (of heideplanten) is bijzonder geschikt om azalea's aan te planten. Met een lage pH-waarde en een meststof op maat van de plant, creëer je de ideale groeiomgeving. Je kan je azalea's om de twee tot drie jaar verpotten wanneer de kluit te sterk doorworteld is.

Correct verzorgen

Azalea's verzorgen

Water geven

Tijdens de bloei kunnen azalea's veel water gebruiken. Gebruik hiervoor alleen zacht water. Azalea's houden namelijk niet van kalkhoudend water.

Bemesten

Van de lente tot de herfst hebben azalea's één keer per week nood aan een portie meststoffen. De meststof moet een evenwichtige formule hebben om de groei en bloei te bevorderen.

Producten voor de verzorging van je azalea's

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :