1. COMPO
  2. Advies
  3. Planten van A tot Z
  4. Kamerplanten
  5. Drakenbloedboom (Dracaena)

Kenmerken

Drakenbloedboom (Dracaena)

compo image
compo image

Behoeften

Begieten:
Gemiddeld
Licht:
Zon/halfschaduw
Onderhoud:
Weinig

Eigenschappen

Plantlocatie:
kamer
Planthoogte:
1,5 m
Bloemkleur:
groene plant

Correct planten

Drakenbloedboom planten

Standplaats

De drakenbloedboom, een dracaena-soort die uit Madagaskar afkomstig is, houdt van een lichte tot halfschaduwrijke standplaats, maar moet worden beschermd tegen direct zonlicht. Als het te donker is, ontstaat er geen uitgesproken bladtekening. De temperatuur moet tijdens het groeiseizoen tussen de 18 en 24 °C liggen, maar mag 's winters niet onder de 20 °C dalen.

Aanplanting

Ideaal voor de drakenbloedboom, die tot de aspergefamilie (Asparagaceae) behoort, is een voedingsrijke en structureel stabiele grond, zoals bijvoorbeeld onze potgrond speciaal voor groene planten en palmen. Om de 1 tot 2 jaar moet je de plant in het voorjaar of in de zomer verpotten.

Correct verzorgen

Dracaena verzorgen

Water geven

Houd de plant steeds vochtig en laat deze nooit uitdrogen. Het is belangrijk waterverzadiging te vermijden, omdat dit in combinatie met lage bodemtemperaturen leidt tot wortelrot.

Bruine bladpunten duiden op een droge aardekluit, tocht van droge lucht en overbemesting. Geef de plant water van bovenaf of, via de schotel, van onderaf, maar giet niet over de bladeren heen.

Bemesting

De plant moet van maart tot en met oktober voldoende worden bemest. Kalium en ijzer zorgen voor sterke, diepgroene bladeren. Gebruik hiervoor wekelijks onze speciale vloeibare meststof of onze handige meststaafjes met een langzame werking die 3 maanden aanhoudt.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.