Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten

Kenmerken

Yucca

compo image

Behoeften

Begieten:
weinig
Licht:
Zon/halfschaduw
Onderhoud:
Laag

Bloeiperiode

Eigenschappen

Plantlocatie:
kamer
Planthoogte:
max. 2-4 m
Bloemkleur:
wit

Correct planten

Yucca's planten

Standplaats

De yucca of palmlelie gedijt het beste op een lichte, zonnige standplaats die goed belucht is. Van mei tot en met oktober kan een yucca ook buiten op je terras of balkon staan. Zet je plant daar op een lichte standplaats vol in de zon. Je yucca voelt zich het meest thuis bij kamertemperaturen. Een yucca kan een grote hoeveelheid witte bloemen krijgen, maar het tijdstip van bloei is onvoorspelbaar, omdat hiervoor enkele jaren van goede verzorging nodig zijn.

Aanplanting

Yucca's moet je bij voorkeur om de 2 tot 3 jaar verplanten in potgrond voor groene planten en palmen. Let er daarbij op dat de nieuwe pot groter en dieper is dan de vorige.

Correct verzorgen

Yucca's verzorgen

Water geven

Je yucca heeft maar weinig water nodig. Je moet de plant daarom zelden water geven, maar wel heel veel. Tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de late herfst, is eenmaal per week water geven voldoende. Waterverzadiging moet je absoluut vermijden. De grond mag echter ook weer niet uitdrogen, omdat dan de onderste bladeren geel worden en verdorren.

In de winter kan je de plant iedere 1 tot 3 weken water geven, afhankelijk van de grootte van de pot en de temperatuur.

Bemesting

Bemest de yucca van maart tot eind oktober wekelijks met een speciale meststof. Heel gemakkelijk en handig in gebruik zijn meststofstaafjes.

Maatregelen in de winter

Voor de winterslaap heeft de yucca een lichte maar koele plaats nodig, met een temperatuur van 5 tot 10 °C. In gebieden met een gematigd klimaat kan de Yucca met een goede winterbescherming het hele jaar door buiten staan. Ze is niet volledig winterhard, maar wel vorstbestendig tot -8 °C.

compo image

De bladpunten van de yucca zijn vlijmscherp en kunnen je verwonden.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :