Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Planten van A tot Z
  4. Kamerplanten
  5. Zamioculcas

Kenmerken

Zamioculcas

compo image
compo image

Behoeften

Begieten:
Weinig
Licht:
Zon/halfschaduw
Onderhoud:
Weinig

Eigenschappen

Plantlocatie:
kamer
Planthoogte:
30-60 cm
Bloemkleur:
wit

Correct planten

Zamioculcas planten

Standplaats

De Zamioculcas zamiifolia heeft haar oorsprong in Oost-Afrika en houdt daarom van temperaturen tussen de 18 en 25 °C. Kamertemperatuur is daarom ideaal voor de zamioculcas. Van wat koelere temperaturen houdt ze in het geheel niet. Laat daarom de temperatuur nooit onder de 18 °C dalen.

De plant houdt van een halfschaduwrijke, lichte en goed beluchte plek, waarbij direct zonlicht moet worden vermeden. Een zamioculcas kan zich wel goed aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden. Als de standplaats wat donkerder is, worden de bladeren donkergroen. Wanneer je zamioculcas het hele jaar door binnenshuis staat, moet ze een plek hebben waar voldoende luchtcirculatie is. Maar de zamioculcas kan ook tegen droge lucht, bijvoorbeeld verwarmingslucht.

Aanplanting

Verpot je zamioculcas ongeveer iedere 2 jaar in een potgrond voor groene planten en palmen.

Correct verzorgen

Zamioculcas verzorgen

Water geven

De dikke, vlezige bladeren dienen voor de wateropslag van de plant. Je zamioculcas heeft er daarom geen last van als je een keer vergeet haar water te geven. Houd de plant verder matig vochtig, maar vermijd waterverzadiging. Het teken van waterverzadiging is het vergelen van de onderste bladeren van de plant. Wanneer je je zamioculcas toch te veel water hebt gegeven, kan je haar het beste verpotten en in de toekomst minder water geven. In de winter is spaarzaam water geven gewenst. Wanneer een zamioculcas echt te droog is gehouden, vallen de bladeren van bovenaf af.

Bemesting

Bemest je zamioculcas van maart tot eind oktober wekelijks met een meststof voor groene planten en palmen. Heel gemakkelijk en handig in gebruik zijn meststofstaafjes.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :