compo image
 1. COMPO
 2. Advies
 3. Inspiratie
 4. Decoratie- en knutselideetjes voor elk seizoen
 5. DIY-idee voor de herfst : pompoen beplanten

Decoratie voor een kleurrijke herfst

DIY-idee voor de herfst: pompoenen opvullen met planten

De pompoen is ongetwijfeld de meest populaire herfstgroente. Of het nu gaat om een heerlijke soep, een Pumpkin Spice Latte of als topping op een vlammenkoek ; pompoen smaakt gewoon altijd goed. Bovendien kan je de pompoen ook gebruiken als decoratieve bloempot. Ontdek in dit artikel hoe je bloemen kan aanplanten in een uitgeholde pompoen en hoe je deze kan omtoveren tot mooie herfstdecoratie.

compo image

Benodigde materialen

 • Een turfvrije universele potgrond
 • Een pompoen naar keuze - ook sierpompoen zijn heel geschikt omdat ze gemakkelijk uitgehold kunnen worden - als alternatief kan je voor de Hokkaido gaan, een klassieke eetbare pompoen
 • Herfstbloemen (aster, heideplant, chrysant, zilverstruikje, ...)
 • Haarspray / vernis / acrylverf
 • Mes en lepel
 • Permanent markers voor de versiering
compo image
compo image
Potgronden & bodemverbeteraars

COMPO Organic & Recycled Universele Potgrond

Voor de aanplanting van onze planten hebben we onze duurzame Organic & Recycled Universele Potgrond gebruikt. Zowel de inhoud als verpakking bestaan uit gerecyclede materialen.

Naar het product

Zo ga je te werk : stap voor stap

Herfstdecoratie maken met pompoen en herfstbloemen

 1. compo image

  1

  De pompoen voorbereiden

  Was de pompoen en droog hem zorgvuldig af. Verwijder een groot stuk van de bovenkant met een mes. Zorg ervoor dat de opening groot genoeg is. Hol de pompoen uit met een lepel en strijk de binnenkant goed glad.

 2. compo image

  2

  Planten in de pompoen planten

  Om zo lang mogelijk van je beplante pompoen te kunnen genieten, moet je de binnenkant van de uitgeholde pompoen met wat haarlak inspuiten of bedekken met een laagje vernis. Eenmaal alles opgedroogd is, kan je de pompoen met potgrond vullen. Hierin kan je jouw favoriete herstbloemen aanplanten. Als finishing touch kan je je creativiteit de vrije loop laten door de pompoen met behulp van een permanent marker te voorzien van leuke figuurtjes.

compo image

Herfstdecoratie voor binnen en buiten

Om een leuk herfstdecor te creëren, kan je meerdere pompoenen beplanten en deze in groepjes bij elkaar plaatsen. De pompoenen gaan bijzonder lang mee als ze relatief koel worden bewaard en tegen de regen worden beschermd. Je kan ze dus bijvoorbeeld op een overdekt balkon plaatsen of in het portaal, aan de voordeur. De pompoenen kunnen ook gedurende korte periode op de vensterbank binnenshuis worden geplaatst. Voor binnengebruik zijn vooral cyclamen of de Kalanchoë Blossfeldiana zeer geschikt. Of wat dacht je van vetplanten of cactussen in plaats van herfstplanten? Na de herfst kan je de vetplant gemakkelijk in een duurzamere plantenpot verpotten.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.