1. COMPO
  2. Advies
  3. Planten van A tot Z
  4. Kamerplanten
  5. Cyclaam

Kenmerken

Cyclaam

compo image
compo image
compo image

Behoeften

Begieten:
Gemiddeld
Licht:
Zon/halfschaduw
Onderhoud:
Weinig

Bloeiperiode

Eigenschappen

Plantlocatie:
kamer
Planthoogte:
max. 30 cm
Bloemkleur:
wit, oranje, roze, rood, violet

Correct planten

Cyclamen planten

Standplaats

Cyclamen behoren tot de familie der Myrsinacea een hebben hun oorsprong in het Middellandse Zeegebied. Eén cyclaamsoort, het alpenviooltje (Cyclamen purpurascens, ook Europese cyclaam genoemd), komt uit de kalkrijke bergwouden van Centraal- en Zuid-Europa. Cyclamen hebben een zeer lichte standplaats nodig, echter niet in de directe zon. Voor cyclamen zijn temperaturen rond de 15 °C ideaal. Ze kunnen niet tegen temperatuurschommelingen en ook niet tegen temperaturen hoger dan 20 °C. Een standplaats bij het raam in een matig verwarmde ruimte is ideaal.

Aanplanting

Cyclamen kan je het hele jaar door als kamerplant planten. De beste tijd om te verpotten is echter in het voorjaar. In de zomer kan je je cyclaam buiten zetten.

Correct verzorgen

Cyclamen verzorgen

Water geven

Tijdens de bloei heeft een cyclaam meer water nodig. We raden je hiervoor dompelen aan. Doe water in een kom en laat de wortelkluit 15 minuten lang water opzuigen. Laat de kluit daarna nog enkele minuten goed uitdruppelen. Waterverzadiging moet je voorkomen.

Bemesting

Bemest je cyclaam van maart tot en met oktober wekelijks met onze meststof voor bloeiende planten. Deze meststof voorziet je plant van alle essentiële voedingsstoffen en sporenelementen. De meststof is onmiddellijk werkzaam en zorgt voor een gezonde ontwikkeling van de cyclaam.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.