compo image
 1. COMPO
 2. Advies
 3. Inspiratie
 4. Decoratie- en knutselideetjes voor elk seizoen
 5. Adventskrans met droogbloemen

Handleiding

Adventskrans met droogbloemen

Al sinds de 19de eeuw wordt de periode vóór kerst extra in de kijker gezet met een adventskrans. Bij aanvang van deze traditie werden naast de vier grote kaarsen elke zondag nog 19 kleinere kaarsjes aangestoken. Tot op de dag van vandaag wordt deze traditie in ere gehouden. Het doet je reikhalzend uitkijken naar kerstavond. Om op de eerste advent de eerste kaars te kunnen aansteken, tonen we jou hoe je zelf een mooie adventskrans kan maken met dennentakjes en droogbloemen.

compo image

Materialen

Benodigdheden voor je adventskrans

 • Ring uit stro of steekschuim
 • dennentakjes
 • droogbloemen
 • groen touw
 • vier kaarsenhouders
 • vier stokkaarsen

Zo ga je te werk

Adventskrans met strobloemen knutselen

 1. compo image

  1

  Dennentakjes bevestigen

  De basisstructuur van je kerstkrans bestaat uit een krans uit stro of steekschuim waarrond dennentakjes worden geknoopt. Knip de dennentakjes wat kleiner en bind ze per 2 of 3 rond de krans met behulp van het touw. Herhaal deze stap tot de complete ring met dennentakjes is versierd en het stro of steekschuim niet meer zichtbaar zijn.

 2. compo image

  2

  Adventskrans versieren

  Vervolgens kan je verschillende droogbloemen tussen de dennentakjes steken om de adventskrans te versieren. Tot slot bevestig je de kaarsenhouders op de adventskrans en plaats je de stokkaarsen op de houders.

compo image

Inspiratie

Adventskrans knutselen - meer ideeën

Er zijn heel veel verschillende soorten adventskransen te koop, maar als je beslist om er zelf eentje te knutselen, kan je je creativiteit de vrije loop laten. Zo hoef je bijvoorbeeld niet altijd een krans te versieren ; je kan ook een schaal vullen met natuurlijke materialen zoals dennenappels, dennentakjes of mos en daarin vier kaarsen plaatsen. Als je van minimalistisch houdt, kan je oude flessen of glazen als kaarsenhouder gebruiken en deze met kruiden zoals rozemarijn versieren.

Heb je een Scandinavisch interieur? Dan is een adventskrans in hygge-stijl ideaal! Als basis kan je onze handleiding hierboven volgen en eventueel eucalyptusbladeren of pampasgras gebruiken om de basisstructuur uit stro of uit steekschuim in te wikkelen. Na de adventsperiode kan je deze krans nog als decoratief element verder gebruiken (vb. als deurkrans).

Geef je toch eerder de voorkeur aan een klassieke kerstdecoratie met dennentakjes en rode kaarsen? Bekijk dan zeker dit artikel.

Zweedse kaneelbroodjes met appel

Een heerlijk fruitig en zoet tussendoortje tijdens de adventsperiode : Zweedse kaneelbroodjes!

Naar het recept

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.