compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Plantenverzorging
  4. Basisprincipes
  5. Meststoffen & plantenbescherming
  6. Vergelijking tussen bemeste en niet bemeste balkonplanten

COMPO Bio meststof met schapenwol getest

Vergelijking tussen bemeste en niet bemeste balkonplanten

We onderzochten samen met een blogster het effect van langzaam werkende meststof op bloeiende kuipplanten. In een langdurige test werden bemeste planten vergeleken met onbemeste. Hiervoor werd COMPO Bio Meststof met Schapenwol gebruikt. Hoe verschillend groeien planten met en zonder meststof?

Aanplanting

Om gelijke startomstandigheden voor alle mededingers te creëren, werden eerst twee potten van dezelfde afmetingen met dezelfde bloemplanten beplant. Als testobjecten werd voor de uitbundig bloeiende Dipladenia (mandevilla) en de witte bacopa (snowflake) gekozen. De planten kwamen vers uit het tuincentrum en werden in COMPO Bio Universele Potgrond Turfvrij gezet.

compo image
compo image
Potgronden & bodemverbeteraars

COMPO Bio Universele Potgrond Turfvrij

De COMPO Bio Universele Potgrond Turfvrij kan voor alle soorten sierplanten, maar ook voor groente- en fruitplanten worden gebruikt.

Naar het product

Bemesting

Omdat de gebruikte potgrond een startmeststof bevatte, hadden de planten in beide potten de eerste vier weken voldoende voedingsstoffen ter beschikking. Daarna werden ze in één pot met de COMPO Bio meststof bemest. De meststofkorrels werden in de potgrond ingewerkt volgens de instructies op de verpakking. Vervolgens kregen de planten rijkelijk water. Om de beide potten tot aan het einde van de test goed uit elkaar te kunnen houden, werd een blauw schaapje op de pot getekend waaraan de langzaam werkende meststof met schapenwol was toegevoegd. Vervolgens was het afwachten en observeren geblazen.

compo image
compo image
Meststoffen & plantenverzorging

COMPO Bio Meststof Universeel

De COMPO Bio Univesele Meststof heeft door de schapenwol een bijzonder lang aanhoudend wateropslagvermogen. De meststof werkt meteen en voorziet de plant vijf maanden lang van alle noodzakelijke voedingsstoffen.

Naar het product
compo image

Verzorging

Het is begin juli. In de ene pot voorziet een meststof de planten nu al vijf weken lang van voedingsstoffen. Aan de andere pot zijn geen extra meststoffen toegevoegd. De beide planten werden gedurende deze tijd liefdevol verzorgd. Daarbij hoorden zowel regelmatig water geven als het verwijderen van verdorde bloemen. Vooral de Dipladenia gaf heel goede resultaten : "Dat zijn echt prettige planten, want de bloemen vallen vanzelf af. Je hoeft de plant alleen af en toe te schudden en alles wat verdord is, valt naar beneden. Lekker makkelijk!"

compo image

Het resultaat

En wat is nu de invloed van de langzaam werkende mest op de groei? Is er een effect zichtbaar? De conclusie van onze blogster : "De groei, met name van de Dipladenia, is ongelofelijk. Het kleine, zachte plantje is uitgegroeid tot een waar bloemenkussen, dat tot ver over de rand van de pot reikt. Het blauwe schaapje dat ik als markering op de bemeste pot had getekend, is nauwelijks meer te zien. De niet-bemeste Dipladenia doet het daarentegen duidelijk minder. Ze bloeit weliswaar nog, maar bijna alle bloemen verdorren. Daarna komen er pas weer nieuwe knoppen, die enkele dagen later bloeien. Bij de bemeste Dipladenia zag ik niet zo'n pauze in de bloei. Bij die plant waren voortdurend nieuwe bloemen te zien."

Natuurlijk bemesten met COMPO Bio meststof met schapenwol

Hier ontdek je meer over COMPO Bio Meststof met schapenwol en de bijzonderheden daarvan.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.