Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten

Kenmerken

Camelia

compo image
compo image
compo image

Behoeften

Begieten:
Gemiddeld
Licht:
Zon/halfschaduw
Onderhoud:
Weinig

Bloeiperiode

Eigenschappen

Plantlocatie:
kamer, balkon, terras
Planthoogte:
1-2 m
Bloemkleur:
wit, roze, rood

Correct planten

Camelia's planten

Standplaats

De camelia is een klassieke kuipplant en wordt 1 tot 2 m hoog. De plant heeft een halfschaduwrijke of lichte standplaats nodig en een niet te droge lucht. Camelia's moeten worden beschermd tegen direct zonlicht, behalve in de wintermaanden en in de ochtend- en avonduren.

Aanplanting

Camelia's moet je om de 2 à 3 jaar verpotten in een speciale potgrond. Potgrond voor rododendrons is bijvoorbeeld ook geschikt voor camelia's en wordt onder andere aanbevolen voor dit doel. Deze potgrond heeft een lage pH-waarde en bevat uitgebalanceerde voedingsstoffen.

Correct verzorgen

Camelia's verzorgen

Water geven

Voor het begieten moet je onthard water op kamertemperatuur gebruiken. Water uit de kraan is meestal te koud voor deze plant. Hierdoor sterven de wortels van de camelia af en laat de plant plotseling alle bladeren vallen. Houd de grond steeds matig vochtig. Als de plant te nat wordt gehouden, kunnen ziekteverwekkers in de wortel en de stam zich snel vermeerderen. Vanaf het verschijnen van de knoppen rond eind juli heeft de plant minder water nodig en moet je nog slechts zeer spaarzaam water geven. De aarde mag echter niet volledig uitdrogen.

Bemesting

De plant mag pas na de bloei bemest worden. Het wordt dan aanbevolen één tot tweemaal per week te bemesten met een speciale zuurwerkende meststof. Na de knopvorming kan je tot het volgende voorjaar stoppen met bemesten.

Snoeien

Om de camelia in vorm te brengen, kan je na de bloei de scheuten voorzichtig terugsnoeien. Snijd daarbij niet in het oude hout.

Maatregelen in de winter

Plaats de camelia in de winter op een vorstvrije en lichte plaats. Laat de plant eerst zo lang mogelijk buiten, zodat de knoppen zich goed kunnen vormen. De winterslaap vindt optimaal plaats bij 3 tot 5 °C, maar in ieder geval bij niet meer dan 12 °C. Bij toenemend licht moet je de plant warmer plaatsen. De temperatuur van 15 °C mag niet worden overschreden, omdat dit knopval kan veroorzaken. Vanaf maart doen camelia's het ook goed bij hogere temperaturen.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :