Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten

Kenmerken

Petunia

compo image

Behoeften

Begieten:
veel
Licht:
Zon
Onderhoud:
Gemiddeld

Bloeiperiode

Eigenschappen

Plantlocatie:
balkon, terras
Planthoogte:
5-30 cm
Bloemkleur:
bijna alle kleuren

Correct planten

Petunia's planten

Standplaats

Petunia's kunnen staand of hangend groeien. Karakteristiek voor petunia's zijn de vaak grote, trechtervormige bloemen. De enorme verscheidenheid aan kleuren van de bloemen varieert van wit en roze tot dieprood en violet. Maar ook met gele en hemelsblauwe bloemen verfraaien petunia's vele bloembakken. Petunia's zijn echte zonminnende planten. Ze hebben de volle zon dan ook absoluut nodig. Een terras op het zuiden is dus ideaal voor deze rijkelijk bloeiende plant.

Aanplanting

Let bij het planten op voldoende tussenruimte. Plant je gekochte of zelfgekweekte jonge petuniaplantjes op een onderlinge afstand van 20 tot 25 cm, omdat petunia's heel sterk groeien.

Voor het planten en verpotten van petunia's is vooral kuipplantenaarde geschikt. Deze aarde is speciaal aangepast aan de behoeften van zeer sterk opnemende planten.

Correct verzorgen

Petunia's verzorgen

Water geven

Petunia's hebben voor een optimale bloei zeer veel water nodig. Vooral op heel warme dagen verdampen deze planten grote hoeveelheden water. Controleer regelmatig met je vinger of de grond nog voldoende vochtig is en geef je petunia's ruimschoots water.

Bemesting

Petunia's hebben een grote behoefte aan voedingsstoffen. Voor een optimaal aanbod aan voedingsstoffen is een vloeibare meststof voor balkon- en kuipplanten het meest geschikt. Geef deze meststof van maart tot en met oktober iedere week. De meststof bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen voor de gezonde ontwikkeling van uw petunia's. Als alternatief kan je gekorrelde meststof voor balkon- en kuipplanten geven.

Snoeien

Knip verwelkte bloemen regelmatig af. Na de eerste bloei in juli of augustus worden scheuten van de petunia's steeds langer en beginnen ze uit elkaar te vallen. Dat is het moment om de planten met de helft terug te snoeien. Daardoor groeien ze weer als een bos verder en bloeien ze net zo rijkelijk als voorheen. Al na 14 dagen vindt een regeneratie van de planten plaats.

compo image

Petunia's behoren tot de giftige nachtschadefamilie.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :