1. COMPO
  2. Advies
  3. Planten van A tot Z
  4. Balkon- & kuipplanten
  5. Hibiscus

Kenmerken

Hibiscus

compo image
compo image
compo image
compo image

Behoeften

Begieten:
Veel
Licht:
Zon
Onderhoud:
Gemiddeld

Bloeiperiode

Eigenschappen

Plantlocatie:
kamer, terras, balkon
Planthoogte:
1-2,5 m
Bloemkleur:
wit, geel, oranje, rood, roze

Correct planten

Hibiscus planten

Standplaats

Hibiscus (Hibiscus moscheutos) heeft een lichtrijke standplaats nodig om rijkelijk te kunnen bloeien. Niet alleen zijn de bloemkleuren gevarieerd, de plant kan zelfs in twee kleuren bloeien. De ontwikkeling van de bloemen wordt bevorderd bij temperaturen tussen de 17 en 28 °C. In de zomer kan je de hibiscus ook buiten zetten. Daarbij moet je de plant langzaam laten wennen aan de zon. Zoek in het begin een halfschaduwrijke plek; na enige tijd kan je de plant in de zon zetten. Felle middagzon en wind en regen moet je echter vermijden. Wissel niet te vaak van standplaats, omdat dan de knoppen kunnen afvallen.

Haal de hibiscus ruim vóór de eerste vorst in huis. In de winter houdt de plant van een lichte en koele omgeving, met temperaturen tussen 12 en 15 °C.

Aanplanting

Je kan je hibiscus iedere 1 tot 2 jaar in het voorjaar verpotten.

Correct verzorgen

Hibiscus verzorgen

Water geven

In de groeifase is de waterbehoefte van de hibiscus groot. Vermijd zowel een te droge aardekluit als waterverzadiging. Maar ook in de winter moet je de grond matig vochtig houden. De aardekluit mag noch volledig uitgedroogd noch druipnat zijn.

Verder moet je erop letten dat er geen water in de pot achterblijft, dit om wortelrot te voorkomen.

Bemesting

Bemest je hibiscus moet van maart tot eind oktober wekelijks met een vloeibare meststof. Van november tot en eind februari hoef je nog maar eenmaal per maand te bemesten.

Snoeien

Hibiscusstruiken die ouder dan 2 jaar zijn, moet je in mei snoeien om hun compacte groei te behouden. Je verwijdert daarbij alle verdorde en dunne takken en snoeit de hoofdscheut met de helft terug. Net als bij rozen moet je de scheuten altijd boven een naar buiten toe groeiende knop afsnoeien.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.