compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Plantenverzorging
  4. Tuin & tuinplanten
  5. Tuinverzorging
  6. Blauw, blauw, blauw zijn alle bloemen

Tuin- en balkonplanten

Blauw, blauw, blauw zijn al mijn bloemen…

Blauw is en blijft een van de meest geliefde kleuren. Ze staat bekend als de kleur van de oneindige uitgestrektheid van de hemel en de zee, die vaak worden geassocieerd met een gevoel van afstand en verlangen. Bovendien staat ze voor ontspanning, rust en balans. Hoewel je een breed scala aan blauwtinten vindt in het woon- en decoratiebereik, zijn blauwe bloemen in de tuin eerder zeldzaam. Wij laten je zien met welke bloeiende planten ook je outdoor-bereik kan omgetoverd worden tot een blauwe oase.

Een zee van bloemen

De kleur blauw heeft bij het ontwerp van balkons en tuinen een positief effect. Planten in blauwtinten brengen op hete zomerdagen - althans visueel - afkoeling in de tuin. De basiskleur kan ook worden gebruikt om de tuin optisch meer diepte te geven. Dit is vooral voordelig bij kleinere tuinen.

Omdat planten in puur blauwe tinten er vaak heel koel uitzien, raden we je aan om ze met anderskleurige planten te combineren. In combinatie met oranje en geel ontstaat een sterk, spannend contrast. Wil je een meer harmonieus effect, dan kan je een kleurspectrum van blauw tot violet kiezen. Ook lichtroze en witte kleuren zorgen voor meer luchtigheid. 

Blauwe bloemen voor een groot effect

De natuurlijke

Korenbloem

De genoegzame

Voorjaarsgentiaan

De klassieker

Hortensia

De lentebode

Vergeet-me-nietje

De bijvriendelijke

Klokjesbloem

De sierlijke

3-kleurig viooltje

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.