1. COMPO
  2. Advies
  3. Planten van A tot Z
  4. Tuinplanten
  5. Vergeet-mij-nietje

Kenmerken

Vergeet-mij-nietje

compo image

Behoeften

Begieten:
Gemiddeld
Licht:
Zon/halfschaduw
Onderhoud:
Weinig

Bloeiperiode

Eigenschappen

Plantlocatie:
bedden, plantenkuip of balkonbak
Planthoogte:
20 tot 40 cm
Bloemkleur:
wit, roze, lichtblauw

Correct planten

Vergeet-mij-nietje planten

Standplaats

Wanneer het vergeet-mij-nietje in maart het merendeel van de blauwe bloempjes uit de bladeren tevoorschijn laat komen, is de rest van de tuin nog volop in winterslaap. Met een zonnig plekje onder de nog kale heggen en struiken is het daarom heel tevreden. Voor kleuraccenten op het balkon of terras is deze plant eveneens heel geschikt. De grond moet in ieder geval goed doorlatend zijn, want deze verder zo robuuste plant kan niet tegen waterverzadiging.

Planten

Wanneer je een vergeet-mij-nietje eenmaal hebt geplant, komt het ieder jaar opnieuw te voorschijn. Het planten van voorgetrokken exemplaren uit een tuincentrum is daardoor lonend en helemaal niet duur. Je plant ze in april met een plantafstand van 20 cm in een bed of pot, waardoor er voldoende plaats overblijft om een dicht bloementapijt te vormen.

Onze tip

Zet de aardekluiten van vergeet-mij-nietjes uit plantenbakken nadat ze zijn uitgebloeid in de tuin. Het vergeet-mij-nietje kan daar goed overleven en laat zich het jaar daarop weer in volle glorie zien.

Correct verzorgen

Vergeet-mij-nietje verzorgen

Water geven

Omdat de bloeiperiode in de regenrijke voorjaarsmaanden valt, hoef je een vergeet-mij-nietje na de eerste groeifase in de regel geen water meer te geven. Bij kuipen of balkonbakken met een beperkte hoeveelheid aarde kan aanvullend water geven wel nodig zijn.

Bemesting

Een vergeet-mij-nietje is gemakkelijk te verzorgen en heeft maar weinig voedingsstoffen nodig. Extra bemestingsbeurten zijn tijdens de zeer korte bloeiperiode niet nodig.  

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.