Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten
compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Plantenverzorging
  4. Basisprincipes
  5. Correct planten
  6. Zaaien, planten oogsten : onze zaaikalender

WAT? WANNEER? WAAR?

Zaaien, planten, oogsten : onze zaaikalender

Als je je eigen groenten wilt kweken, mag je één zaak niet onderschatten : de juiste planning. Welke planten heb je het liefst? Wanneer kunnen jonge planten buiten worden geplaatst? En hoe lang moet je wachten tot de oogst? Al deze informatie hebben we voor jou in onze zaaikalender samengevat.

compo image

GOED GEPLANT IS HALF GEOOGST

Mis het juiste moment niet

Of je nu beschikt over een klein balkon of een grote moestuin : de juiste planning vormt de basis voor een succesvolle teelt van groenen, bessen en kruiden. Als je de optimale periode voor uitzaai nauwgezet opvolgt, word je immers beloond met een betere kiemkracht en een gezonde plantengroei.

De meeste groenteplanten kunnen worden uitgezaaid maar kan je ook als jonge plant aankopen in tuincentra en doe-het-zelf-zaken. Dus als je niet beschikt over een vensterbank of serre voor de kweek van eigen groenten en fruit, dan hoef je niet te wanhopen.

Laat je inspireren door onze praktische zaaikalender. Zo vind je ongetwijfeld een groentesoort die straks een plekje bij jou zal krijgen.

Naar de zaaikalender

Onze COMPO tip

Bij de teelt van groenten in een groentebed moet je rekening houden met de vruchtwisseling. Sommige planten houden er niet van om samen in een groentebed gekweekt te worden, maar opeenvolgend telen kan eveneens voor problemen zorgen.

Alle planten in één oogopslag

Groenten, fruit & kruiden

Hoeveel onderhoud vraagt je tomatenplant en in welk type grond groeien pompoenen het beste? Kan je paprika’s op je balkon kweken? De behoeften van de verschillende planten en hoe je ze optimaal kan verzorgen, ontdek je hier.

Planten van A tot Z

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :

Tot je dienst

Meer over COMPO