Fris en fruitig, en zeker niet bitter
Sinaasappels zijn populair in elk seizoen. Zou het dan ook niet praktisch zijn, mocht je de vruchten kunnen conserveren? Met ons recept voor sinaasappelconfituur lukt jou dit zeker! Als het water je nu al in de mond komt, dan kunnen we je geruststellen : ons recept heeft een zoet-fruitige smaak, net zoals een glas vers geperst fruitsap.
Ingrediënten voor 2 potjes van 150
Het perfecte croissant-ontbijt
Was de sinaasappelen eerst grondig met lauw water. Verwijder vervolgens de schil met een zesteur en laat deze minimaal 30 minuten trekken in een kom met 2 eetlepels suiker.
Ondertussen kan je beginnen met het scheiden van de partjes van je sinaasappels. Hier gaat het om het vruchtvlees dat zich tussen het witte vel bevindt. Verwijder zoveel mogelijk wit van de oranje stukjes fruit - dit is in het begin een gedoe, maar gaat steeds vlotter.
De rest gaat heel snel : snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukjes. Als je wilt, kan je er enkele pureren zodat de jam nog fijner wordt. Doe nu de sinaasappelmassa samen met de in suiker gedrenkte schil en het sap van de citroen in een kom. Vervolgens kan je het geheel wegen om te weten hoeveel conserveringssuiker je nodig hebt.
Indien bij conserveringssuiker wordt gemarkeerd "2:1" betekent dit dat je 2 delen fruit moet inmaken met 1 deel conserveringssuiker. Dus als het mengsel 100 g weegt, voeg je 50 g conserveringssuiker toe.
Laat het mengsel vervolgens in een pot koken en sudderen gedurende 10 minuten op middelhoog vuur. Vul de hete sinaasappelconfituur in zuivere glaasjes met draaideksel en laat ze rustig afkoelen. De afgekoelde luchtdicht verpakte confituur is minstens 1 jaar houdbaar.
Deze onderwerpen kunnen je ook interesseren