compo image
 1. COMPO
 2. Advies
 3. Inspiratie
 4. Van de tuin tot op het bord
 5. Recept voor rozemarijnkoekjes met citroenzeste

Verfrissend anders

Rozemarijn-citroenkoekjes

Is de kruidenoogst uit de keukentuin weer eens overvloedig uitgevallen en heb je geen zin meer in een mediterrane groenteschotel of kruidenkwark? Probeer eens iets zoetigs met rozemarijn te maken! Met dit recept tover je met rozemarijn en geraspte citroenschil geurige, verfrissende, zachte koekjes. Een geheel nieuwe smaakervaring in slechts enkele stappen.

compo image

Dit gaat erin

 • 250 g zachte boter
 • 250 g suiker
 • 2 pakjes vanillesuiker
 • 1 tl zout
 • 2 eieren
 • 2 el rozemarijn
 • 350 g bloem
 • geraspte schil van 1 citroen

Zo wordt dit een rozemarijnkoekje

Het belangrijkste eerst: bereid de rozemarijn voor om te dienen als koekjesingrediënt. Om aan het einde 2 eetlepels van dat ingrediënt te verkrijgen, neem je ca. 6 takjes van een rozemarijnstruik en hak je deze heel fijn. Neem hier de tijd voor, want hoewel kleine stukjes rozemarijn in de koekjes uiteindelijk aromatisch smaken, is het een bittere ervaring om op een grotere naald te bijten.

Meng vervolgens met een keukenmachine met kneedhaak de zachte boter met de suiker en de vanillesuiker en voeg dan de eieren en de geraspte citroenschil toe. Meng de bloem met het zout en de rozemarijn en voeg dit mengsel lepel voor lepel toe aan de vloeibare ingrediënten. Vorm het voltooide deeg tot een deegstuk en leg dit, omwikkeld in vershoudfolie, gedurende 30 minuten in de koelkast om af te koelen.

Tijdens deze wachttijd kan je alvast op 1 of 2 bakplaten bakfolie leggen en de oven voorverhitten op 180 °C boven- en onderwarmte. Haal nu steeds een klein stukje van het deegstuk in de koelkast af en rol dat tussen de handen tot een balletje. Laat bij het verdelen van de bolletjes over de bakplaat voldoende tussenruimte over, omdat het deeg in de oven uitloopt.

Na ca. 12 minuten baktijd zijn de rozemarijnkoekjes klaar. Bij twijfel kan je dat herkennen aan het feit dat het oppervlak niet meer glanst door de boter.

compo image
compo image
compo image
compo image

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.