compo image
 1. COMPO
 2. Advies
 3. Inspiratie
 4. Van de tuin tot op het bord
 5. Zelfgemaakte pompoen-gnocchi

Zelfgemaakte pompoen-gnocchi

's Zomers eten we het liefst verse salades en koude soepen, maar in de herfst mag het eten weer warm en vullend zijn. Ons lievelingsrecept voor het herfstseizoen is pompoen-gnocchi.

Pompoen-gnocchi

De ingrediënten

 • 1 pompoen, bijv. hokkaido (middelgroot)
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 tot 3 kopjes meel
 • wat rucola (gewassen)
 • wat boter (gesmolten)
 • wat Parmezaanse kaas (geraspt)
 • bakolie, zout en peper
compo image

Pompoen-gnocchi

De bereiding

Was de pompoen, halveer deze, haal de kern en de pitten eruit en snijd hem in grote stukken. Strooi zout op de pompoenblokjes en de gepelde teentjes knoflook, doe beide in een geoliede ovenschaal en laat in de oven bij een onder- en bovenwarmte van 180 °C ongeveer 25 minuten garen. Neem de ovenschaal uit de oven. Leg enkele stukken pompoen weg en druk de rest van het pompoenvlees plat met een vork. Kneed dit met de knoflook en het meel tot een deeg.

Vorm op een met bloem bestoven werkoppervlak een 3 cm dikke rol van dit deeg, snijd er gnocchi-stukjes vanaf die in de mond passen en kook deze in gezout water tot ze op het oppervlak gaan drijven. Haal de gnocchi's uit het water en meng ze met de hele stukken pompoen en de rucola. Doe porties in diepe borden en serveer met gesmolten boter en Parmezaanse kaas.

compo image

Plantportret pompoen

Gnocchi smaakt natuurlijk nog beter met pompoen uit eigen tuin. Alles over pompoen en het telen daarvan vind je hier.

Meer weten

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.