Kruiden uit eigen teelt
Veel gerechten smaken lekkerder met kruiden - denk bijvoorbeeld aan salades, kwark, oliën, sauzen en cocktails. Wanneer je in de keuken vaak kruiden gebruikt, is het handig een eigen kruidentuintje te hebben. Wat zijn de beste omstandigheden voor kruiden? Iedere soort heeft andere eisen. Daarom is een kruideneiland de perfecte oplossing, want dat biedt meerdere plaatsbesparende oplossingen en staat bovendien mooi in je tuin. We laten je hier stap voor stap zien hoe je zo'n kruideneiland aanlegt.
Graniet, mosselkalk en andere natuursteensoorten zijn niet alleen mooi om te zien, ze geven ook de erin opgeslagen warmte af aan de kruiden, die daardoor extra energie opdoen.
Helemaal bovenaan:
Plant hier mediterrane kruiden die houden van volle zon, bijvoorbeeld rozemarijn, lavendel, oregano, tijm, marjolein en bergbonenkruid.
In het midden:
Hier voelen planten zich thuis die houden van matige vochtigheid en warmte, bijvoorbeeld dille, bieslook, salie, peterselie, knoflook en de kerrieplant.
In het onderste deel:
Zet hier de kruiden die houden van vochtigheid en schaduw, bijvoorbeeld waterkers, komkommerkruid, munt, kervel, citroenmelisse en koriander.
Het oeverdeel:
Hier voelen bijvoorbeeld watermunt en veldzuring zich thuis.
Een klein vijvertje aan de voet van je kruideneiland is niet verplicht, maar heeft wel een positieve invloed op het klimaat rondom het eiland en ziet er bovendien mooi uit. Zo maak je een vijver:
Deze onderwerpen kunnen je ook interesseren
Producten voor je kruideneiland