compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Plantenverzorging
  4. Basisprincipes
  5. Meststoffen & plantenbescherming
  6. Natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen van COMPO

Werkzaamheid zonder compromissen

Natuurlijke gewasbescherming

Bij een biologische tuin hoort ook het gebruik van natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen. Je kan natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen zonder problemen gebruiken om je planten te beschermen tegen bladluizen, paardenbloemen en andere vervelende verschijnselen die vaak voorkomen bij tuin- en potplanten. Hier ontdek je alles over natuurlijke gewasbescherming.

compo image

1. Aantasting door onkruid en mos

Onkruid is in tuinen een van de meest voorkomende problemen. Het is ongewenst en verspreidt zich snel tussen sierplanten en struiken en in groente- en fruitbedden. De paardenbloem met haar gele bloemen is nuttig voor bijen en de bladeren kan je eten in een salade. Maar deze plant voert ook een concurrentiestrijd met eetbare planten en sierplanten om voedingsstoffen, licht en water en verdringt de andere planten vaak volledig. De paardenbloem en ander onkruid kan je bestrijden door te wieden of door te 'mulchen', d.w.z. bedekken met organisch materiaal. Gras, bladeren en stro zijn het meest geschikt om de bodem te bedekken.

Het is echter gemakkelijker en grondiger om onkruid en mos te verwijderen met behulp van onkruidbestrijders. COMPO onkruidbestrijders werken reeds na 1 tot 3 uur en kan je zelfs zonder problemen tussen groente- en fruitgewassen aanbrengen. Zodra het ongevaarlijke middel is opgedroogd, mogen kinderen en huisdieren de behandelde gebieden betreden. Het aanhouden van een wachttijd tot aan de oogst is niet nodig.

compo image

2. Aantasting door zuigende en bijtende insecten

Helaas houden insecten zoals de bladluis, wittevlieg en coloradokever ook van sier- en groenteplanten. Laat een hoek van je tuin over aan de natuur. Deze plek wordt dan een habitat voor wilde planten. De wilde planten trekken vervolgens vele nuttige insectensoorten aan, bijvoorbeeld lieveheersbeestjes, gaasvliegen en oorwormen, die op hun beurt de schadelijke insecten opvreten. Wanneer er al een plaag is uitgebroken onder je planten, kan je deze bestrijden met natuurlijke insectenbestrijders.

Meer over ongewenste gasten
compo image
compo image
Gewasbescherming

COMPO Bio Insect Stop Concentraat

COMPO Bio Insect Stop is werkzaam tegen witte vliegjes, mijten, bladluizen, trips, cicaden, ... op sierplanten, groenten, fruit en kruiden. Het gebruik is eenvoudig en het middel is milieuvriendelijk.

Naar het product
compo image

3. Aantasting door meeldauw

Kruisbessen, komkommers, erwten, wortel- en knolgroentegewassen, sierplanten en pitvruchten zijn bij warm, droog weer vatbaar voor meeldauw. Deze schimmelziekte veroorzaakt een meelachtige laag op de bladeren, die leidt tot het afsterven van de planten. Naast de aantasting van het uiterlijk wordt ook de groei van de zieke planten geremd doordat voedingsstoffen worden onttrokken. Plantvriendelijke middelen bieden hiertegen een goede én veilige bescherming.

Meer over echte meeldauw
compo image

4. Aantasting door slakken

Met name komkommers, pompoenen, sla, kool, aardbeien en wortels zijn vatbaar voor aantasting door slakken. Een slakkenbarrière of slakkenkorrels bieden hierbij de nodige bescherming. COMPO Anti-Slak slakkenkorrels zijn regenvast en kan je eenvoudig tussen de planten strooien - ook tussen groenten, aardappelen en kruiden. De slakken bezwijken snel en scheiden geen extra slijm af.

compo image
compo image
Gewasbescherming

COMPO Bio Anti-Slak

COMPO BIO Anti-Slak slakkenkorrels zijn geschikt voor de biologische landbouw en hebben een bijzonder goede en lang aanhoudende lokwerking.

Naar het product

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.