compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Plantenverzorging
  4. Basisprincipes
  5. Begieten
  6. Hoe geef je je planten water tijdens je vakantie?

Hoe geef je je planten water tijdens je vakantie?

De vakantie waar je zo lang naar hebt uitgekeken staat eindelijk voor de deur. Je hebt je er waarschijnlijk al wekenlang op verheugd om even een time-out te nemen van alle stress. Voordat je op vakantie kan, moet je echter nog wel het een en ander regelen. Zoals bijvoorbeeld: wie geeft je planten water? Maar is het mogelijk om na je vakantie, zelfs na weken zonder water geven, je bloemen-, fruit- en groenteplanten, gazon en hagen weer levend en bloeiend terug te zien?

compo image

Voordat je op vakantie gaat, geef je natuurlijk nog één keer ruim water. Als je slechts een weekend van huis bent, overleven de meeste planten dat probleemloos. Ga je meerdere weken op vakantie? De eenvoudigste oplossing is dan een goede buur, kennis, vriend of familielid te vragen je geliefde planten water te komen geven. Als teken van dankbaarheid kan je hem of haar na de vakantie verrassen met een cadeau of bijvoorbeeld uitnodigen om te komen eten. Als je niemand hebt of vindt om je planten water te geven tijdens je vakantie of wanneer je dat niet wilt, raden we je aan een van onderstaande methoden te volgen.

Met deze methoden drogen je planten niet uit

Water geven

Kamer

Water geven

Potten en kuipen

Water geven

Groentebed

Water geven

Serre

Water geven

Haag

Water geven

Gazon

Deze maatregel is drastisch, maar wel effectief. Je kan je planten snoeien en de bloemen afknippen om ze minder water te laten verbruiken. Er zijn planten die 's zomers tweemaal bloeien. In het ideale geval gaan uw planten na je vakantie opnieuw bloeien.

Water besparen met de juiste meststof

Met de juiste meststof kan je de opname van waardevol water reduceren. Langzaam werkende meststoffen met schapenwol bezitten het bijzondere vermogen om water op te slaan. Werk daarom voordat je vertrekt dit type meststof met schapenwol in.

We raden je aan een automatisch bewateringssysteem altijd te testen voordat je op vakantie gaat. Werkt het systeem zonder storingen? Is de afgegeven hoeveelheid water correct? Vermijd een te hoge afstelling, om waterverzadiging te voorkomen.

Controleer voor je vertrekt eveneens of je planten mogelijke ziekten of plagen hebben. Zet aangetaste planten apart om de andere planten niet te besmetten en behandel de ziekte of plaag.

Met deze tips kan je met een gerust hart op vakantie en kan je volop genieten van een welverdiende rust of van spannende avonturen. We wensen je een heel fijne vakantie!

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.