Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Planten van A tot Z
  4. Kamerplanten
  5. Bonsai

Kenmerken

Bonsai

compo image
compo image

Behoeften

Begieten:
Gemiddeld
Licht:
Zon/halfschaduw
Onderhoud:
Weinig

Eigenschappen

Plantlocatie:
kamer, balkon, terras
Planthoogte:
10-100 cm
Bloemkleur:
groene plant

Correct planten

Bonsai planten

Standplaats

Bonsai is de traditionele Japanse kunst van het kweken van miniatuurbomen in bakken. De naam is afgeleid van het Chinese woord 'penjing', dat 'landschap in bak' betekent. Voor bonsaiplanten is een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats ideaal. Bonsaiplanten worden traditioneel in potten of tuinen geplant en kunnen met de juiste zorg uitgroeien tot prachtige bomen.

Aanplanting

Omdat de hoeveelheid aarde die een bonsai ter beschikking heeft zeer beperkt is, moet je de plant regelmatig verpotten in aangepaste potgrond verrijkt met meststof, om een goed aanbod aan voedingsstoffen te waarborgen.

Correct verzorgen

Bonsai verzorgen

Water geven

Door de beperkte hoeveelheid aarde kan een bonsai maar weinig water opslaan. Daarom is een nauwkeurig gecontroleerde watertoevoer nodig. Je moet je bonsai continu vochtig houden. Te veel water geven moet je echter ook vermijden.

Bemesting

Je bonsai is aangewezen op de meststoffen die je geeft, omdat de kleine hoeveelheid aarde te weinig voedingsstoffen levert. De blaadjes moeten klein blijven en daarom moet je minder stikstof geven. De voedingsstoffen in onze bonsaimeststof zijn speciaal afgestemd op de behoeften van bonsaiplanten en zorgen dankzij de extra kalium voor een sterke, compacte groei.

Onze tip

Beginners in de kunst van bonsaiboompjes kunnen beter een kant-en-klaar exemplaar kopen, maar gevorderden kunnen zelf hun boompjes uit zaad kweken.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :