compo image
 1. COMPO
 2. Advies
 3. Inspiratie
 4. Van de tuin tot op het bord
 5. Fruitig en fris - onze heerlijke frambozensorbet

Fruitig en fris : onze zomerse frambozensorbet

Als er één iets is wat in de zomer niet mag ontbreken : een verfrissende portie ijs. Een bijzonder fruitige variant is de sorbet. Die kan je heel gemakkelijk zelf bereiden met heerlijk fruit uit je eigen tuin - en zonder ijsmachine! Voor ons nieuwe sorbetrecept kozen we voor suikerzoete frambozen. Je kan ze de ganse zomer door plukken en zijn daarom ideaal voor de bereiding van een sorbet!

compo image

Ingrediënten voor frambozensorbet

Voor vier porties heb je volgende ingrediënten nodig :

 • 500 g frambozen
 • 100 g suiker
 • 100 ml water
 • 2 EL citroensap
 • gehakte pijnboompitten (decoratie)
compo image

Zo ga je te werk

Frambozensorbet bereiden

 1. Maak een suikersiroop door de suiker en het water te koken en het mengsel vervolgens ongeveer vijf minuten te laten pruttelen.
 2. Pureer de frambozen samen met het citroensap en passeer ze door een zeef tot een fijne frambozenmassa. Voeg daarna de afgekoelde suikersiroop toe en roer goed door.
 3. Plaats de afgewerkte frambozenpuree in de vriezer of het diepvriesvak en roer om het uur goed door met een vork tot een lekker romig geheel.
 4. Na vier uur is de frambozensorbet klaar om te serveren.
compo image

De topping

Als je de sorbet in glaasjes serveert, zal je behoorlijk wat indruk maken op je vrienden en familie. Werk het geheel af met enkele verse frambozen en wat gehakte pistachenootjes om extra kleurcontrast te creëren. Je kan de frambozensorbet ook aanvullen met wat prosecco.

Wat is het verschil tussen ijs en sorbet?

Verfrissend en zoet - dat is wat ijs en sorbet gemeen hebben. Het belangrijkste verschil tussen beide : ijs bevat room of melk, sorbet niet. Daardoor is een sorbet ideaal voor mensen met melkintolerantie of mensen die een veganistisch dieet volgen. Er zijn zelfs hele duidelijke regels over wanneer men over een sorbet spreekt : een sorbet bevat minimaal 25% fruit (uitzondering : bij citrusvruchten is dit 15%). Het is logisch dat sorbet vooral indruk maakt met zijn fruitige smaak - ijs daarentegen smaakt heerlijk romig.

Wat je ook verkiest, onze frambozensorbet is zeker het proberen waard!

Frambozen planten, verzorgen en oogsten

Ontdek hier hoe je je eigen frambozen in de tuin kan kweken en welke verzorging ze nodig hebben.

Meer lezen

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.