compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Inspiratie
  4. Van de tuin tot op het bord
  5. Zelfgemaakte kruidenlimonade

Zelfgemaakte kruidenlimonade

Wat is er mooier dan na een dag hard werken met een ijskoude kruidenlimonade op je terras te zitten en uit te kijken over je eigen tuin? We hebben hier een simpel limonaderecept voor iedere dag. Laat het je smaken!

Kruidenlimonade

De ingrediënten

Voor twee grote glazen:

  • 500 ml appelsap
  • 100 g suiker
  • mineraalwater naar smaak
  • enkele kruidentakjes

Tip

Als kruiden zijn met name geschikt basilicum, citroenmelisse, pepermunt, rozemarijn en tijm. Maar ook lavendel smaakt goed in deze limonade.

Kruidenlimonade

De bereiding

Als basis gebruik je 500 ml appelsap en 100 g suiker, die je goed aan de kook brengt. Vervolgens doe je er enkele kruidentakjes bij, die je kort laat meekoken, en haal je de pan van het fornuis. Citroenmelisse en munt geven de limonade een fris aroma, terwijl salie en basilicum deze gekruider maken. Het mengsel moet nu ongeveer een half uur trekken en vervolgens worden gezeefd. Na het afkoelen verdun je het sap naar smaak met mineraalwater en voeg je bij het serveren een schijfje citroen toe.

Zelfgemaakte vlierbloesemsiroop

Niet alleen kruiden kunnen worden gebruikt om heerlijke drankjes te maken. Zelfs bloesems, bijvoorbeeld vlierbloesem, kan je verwerken tot heerlijke drankjes. Het recept voor onze vlierbloesemsiroop vind je hier.

Meer lezen

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.