Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten

Kenmerken

Rooddraad

compo image
compo image

Eigenschappen

Waardplant:
siergazons, slijtvaste gazons
Symptomen:
roze schimmelmycelium
Verschijning:
op gewei lijkend rood bouwsel op grashalmen

Periode van aantasting

Omschrijving

Rooddraad

Rooddraad wordt veroorzaakt door de schimmel Corticium fuciforme, die op geweien lijkende rode bouwsels op grashalmen vormt. Deze schimmel is een zwakteparasiet en komt daarom vooral voor bij niet goed gevoede gazons. Hij wordt zichtbaar als onregelmatige, in elkaar grijpende vlekken met een roodachtig uiterlijk. Een hoge luchtvochtigheid bevordert de ontwikkeling van de schimmel, evenals dauw in de ochtend. Ook andere stressfactoren, zoals warm en droog weer, bevorderen de ziekte. Bij hoge luchtvochtigheid vormt zich een roze mycelium op de halmen. De schimmel komt gedurende het hele groeiseizoen voor, maar bij voorkeur in de zomer en herfst, bij temperaturen rond de 15 tot 20 °C.

Bestrijding

Zo bestrijd je rooddraad

Aangetast gras sterft niet af, maar laat gewoon weer nieuwe scheuten uitlopen. Vaak is onmiddellijk bemesten met een langzaam werkende meststof voldoende. Een herfstbemesting versterkt het gazon tot het einde van de winter en voorkomt ziekten.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :