Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten

Kenmerken

Mieren

compo image
compo image
compo image

Eigenschappen

Waardplant:
huis en tuin
Symptomen:
ondermijnde terrastegels en trottoirs, aanwezig in keuken- en voorraadkasten
Verschijning:
roodbruine dieren, afhankelijk van soort ca. 1 cm groot

Periode van aantasting

Omschrijving

Mieren

Mieren behoren tot de familie van insecten waarvan de beten huidirritaties en allergieën kunnen veroorzaken. Mierensnelwegen op het terras of zelfs in de woning zijn lelijk en onhygiënisch. Hun nesten bevinden zich uitsluitend op zanderige en warme plaatsen buiten, waar ze vaak terrastegels en trottoirs ondergraven. Behalve de lelijke zandhopen kunnen hun activiteiten zover gaan dat hele stoeptegels wegzakken en valkuilen vormen. Op zoek naar voedsel dwalen ze het huis in en speuren met hun sterk ontwikkelde reukzin naar voornamelijk zoete, koolhydraatrijke voedingsmiddelen.

Bestrijding

Zo bestrijd je mieren

Voor de bestrijding in de open lucht is COMPO Mirazyl Gran geschikt, een stofvrij lokmiddel in granulaatvorm op basis van koolhydraten, dat kan worden gestrooid of gegoten. Strooi het granulaat in zichtbare strepen dun rondom de nesten en op de snelwegen, of los het op in water en giet dit in het mierennest.

Voor gebruik in muuropeningen en tussen tegels en keien is tevens onze K.O. Spray Kruipende Insecten geschikt. De beste aanbrengtijd is 's morgens of 's avonds, wanneer de mieren nog in hun nest zitten.

De COMPO Mirazyl Box mierenlokdoos is proper en veilig voor gebruik in huis. Het lokmiddel en het insecticide zijn in de lokdoos ingesloten en kunnen er niet uit vallen. Open de lokdoos en leg deze op de mierensnelweg of in de buurt van nesten. Laat de mierenlokdoos minstens 3 weken staan.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :