Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten

Kenmerken

Kakkerlakken

compo image
compo image

Eigenschappen

Aantastingssite:
huis en tuin
Symptomen:
kakkerlakken in huis
Verschijning:
bruine, keverachtige insecten, 10 tot 15 mm groot

Periode van aantasting

Omschrijving

Kakkerlakken

De keverachtige insecten zijn 10 tot 15 cm groot en bruin gekleurd. Ze zijn vooral 's nachts actief en kunnen zich heel snel tot een plaag ontwikkelen. Ze houden zich graag op in warme, donkere ruimten, zoals keukens en voorraadkasten. Ze verstoppen zich in bijvoorbeeld spleten, scheuren of apparaten. Kakkerlakken voeden zich met organisch materiaal of met stoffen van dierlijke of plantaardige oorsprong. Daarbij hebben ze een voorkeur voor levensmiddelen. Ze zijn extreem veerkrachtig, want ze kunnen een verbazingwekkende drie maanden zonder voedsel en één maand zonder water. Kakkerlakken behoren tot de meest voorkomende plaagdieren die schadelijk voor de gezondheid zijn. Ze verspreiden schadelijke schimmelsporen en brengen ziekten over. Wanneer ergens overdag veel kakkerlakken rondlopen, is dat een eenduidig teken van een zware plaag.

Bestrijding

Zo bestrijd je kakkerlakken

Levensmiddelen moet goed afgesloten worden opgeborgen. Ze trekken kakkerlakken aan. Zorg voor hygiëne in de keuken. Omdat kakkerlakken zich meestal op moeilijk toegankelijke plaatsen ophouden, is een lokdoos bijzonder geschikt voor het bestrijden van kakkerlakken. Plaats de lokdoos in de buurt van hun verstopplaatsen. De schadelijke insecten worden naar de doos gelokt en hun opname in de lokdoos zorgt voor een veilige eliminatie. Ook insectenspray bestrijdt kruipende insecten snel en betrouwbaar.

Onze TIP

Om een langwerkend effect te bereiken, moet je de behandelde oppervlakken niet reinigen. Wanneer de laag is weggeveegd of weggelopen, herhaal je de behandeling.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :