compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Plantenverzorging
  4. Kamerplanten
  5. Cactussen en vetplanten verzorgen

Handige tips voor een eeuwig leven

Cactussen en vetplanten correct verzorgen

Enkel licht, lucht en liefde? Cactussen en vetplanten behoren tot de meest onderhoudsvriendelijke kamerplanten ter wereld. Omdat het metabolisme van deze droogte-artiesten extreem traag is, kan het vaak weken of maanden duren vooraleer je beseft dat er iets niet pluis is. In dit artikel ontdek je hoe je vroegtijdig kan opmerken wanneer er iets mis is met je groene kamergenoten. Je leest hier basisinformatie over de standplaats en het aantal gietbeurten maar ook waardevolle tips over het verpotten en bemesten van je cactussen en vetplanten.

compo image

Wat is het verschil?

Alle cactussen zijn vetplanten, maar niet alle vetplanten zijn cactussen

Cactussen en vetplanten : ze worden vaak samen genoemd en ergens lijken ze ook wel op elkaar. In feite behoren cactussen en vetplanten tot hetzelfde geslacht en zijn cactussen gewoon de bekendste plantenfamilie onder de vetplanten. Strikt genomen kan je zeggen : alle cactussen zijn vetplanten, maar niet alle vetplanten zijn cactussen. De twee plantenfamilies slaan allebei vocht op in hun weefsels. De meeste cactussen en vetplanten hebben ook een dikke laag was op de buitenhuid. Die beschermt hen tegen verdamping en brandwonden. Alleen cactussen hebben aureolen, zachte kussentjes op de buitenhuid van de plant waaruit de stekels groeien.

Standplaats - begieten - verpotten - bemesten

Cactussen en vetplanten : 4 onderhoudstips

Niet iedereen houdt van hitte

Standplaats

Afhankelijk van het weer

Begieten

Geheime tip tegen wortelrot

Verpotten

Instinctief

Bemesten

compo image
Potgronden & bodemverbeteraars

COMPO SANA Potgrond Cactussen & Vetplanten

Specifieke potgrond voor alle soorten cactussen en vetplanten. Voor een optimale wateropname en stevige wortelgroei.

Naar het product

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.