compo image
 1. COMPO
 2. Advies
 3. Plantenverzorging
 4. Gazon
 5. Bemesten & onkruid bestrijden
 6. De oplossing tegen onkruid in het gazon!

Vloeibare meststof met snelle werking

Een diepgroen gazon in slechts 3 dagen - zo werkt het!

Wil je graag vrienden en familie uitnodigen voor een tuinfeest in het weekend, maar ziet je gazon eruit alsof het dringend een onderhoudsbeurt nodig heeft? We tonen jou hoe eenvoudig het is om een geel gazon in drie dagen om te toveren tot een prachtig, diepgroen grastapijt.

compo image

Wanneer je gazon tijdens het tuinseizoen begint te verzwakken, ligt een tekort aan voedingsstoffen vaak aan de basis. In dergelijke gevallen is een snelwerkende vloeibare meststof de ideale oplossing. Als het gazon voedingsstoffen tekort komt, kunnen mossen en onkruiden zich namelijk gemakkelijker vestigen en de verzwakte grassen verdringen.

COMPO Progazon is bijzonder doeltreffend en gebruiksvriendelijk. Met deze vloeibare meststof kan je het gazon in zeer korte tijd van de belangrijkste voedingsstoffen voorzien. Het resultaat : een prachtig, diepgroen gazon in slechts drie dagen. Tegelijkertijd voorkom je op natuurlijke wijze onkruid en mos in je gazon.

Maar wat onderscheidt COMPO Progazon van een gekorrelde meststof en hoe wordt het product toegepast? In dit artikel ontdek je er alles over.

De voordelen van een vloeibare meststof

De meeste gazonmeststoffen die op de markt terug te vinden zijn, zijn korrels die met de hand of met behulp van een meststofstrooier worden uitgestrooid. Als er geen regen valt, is het belangrijk dat je je gazon na toepassing grondig water geeft zodat de meststof goed in de grond kan doordringen en het gras de voedingsstoffen via de wortels kan opnemen. In vloeibare meststoffen zijn de voedingsstoffen beschikbaar onder vloeibare vorm. De meststof wordt vermengd met water en vervolgens op het gazon verspoten.

Hoewel bladmeststoffen in sommige landen al goed ingeburgerd zijn in de categorie van gazonverzorgingsproducten, zijn ze in ons land nog vrijwel onbekend. Vooral op verzwakte gazons biedt de sproeitoepassing een groot voordeel : de voedingsstoffen zijn sneller beschikbaar. Omdat ze direct door de bladeren worden opgenomen, hoeven ze niet eerst via de wortels te worden geabsorbeerd. Hierdoor krijgt een verzwakt gazon binnen de drie dagen een mooie diepgroene kleur. Tegelijkertijd kan de meststof gemakkelijk op het gazon worden verspoten. Ideaal dus voor beginnende tuiniers!

Een ander voordeel van vloeibare meststoffen is dat het - zelfs bij relatief droog weer - niet nodig is om extra water te geven na de toepassing. Dit bespaart dus heel wat water. Niets staat je volgende tuinfeest nog in de weg!

compo image

De ideale oplossing voor een vergeeld gazon : COMPO Progazon!

COMPO Progazon maakt heel wat indruk met de speciale combinatie voedingsstoffen die optimaal is afgestemd op verzwakte gazons. Het product bevat een bijzonder hoog stikstofgehalte, wat zorgt voor een snelle en krachtige groei. Kalium versterkt de grassen zodat ze meer weerstand krijgen tegen stress (vb. kou, droogte, ...). Magnesium en ijzer zijn tot slot verantwoordelijk voor de diepgroene bladkleur.

Dankzij de snelle beschikbaarheid van de voedingsstoffen versterk je je gazon in zeer korte tijd en bescherm je het tegen mos en onkruid. Tegelijkertijd hoef je je geen zorgen te maken over je huisdieren of kinderen : de meststof is niet schadelijk voor mens en dier. Slechts enkele uren na de toepassing is de meststof opgedroogd en kan het gazon terug betreden worden.

Naar het product
compo image

Alle voordelen van COMPO Progazon voor je opgelijst

 • Combinatie van voedingsstoffen die specifiek is afgestemd op verzwakte gazons
 • Heel snelle werking : een diepgroen gazon in slechts 3 dagen
 • Een dicht gazon dankzij de krachtige en gezonde groei
 • Meer weerstand tegen kou en droogte
 • Onkruid en mos worden vermeden
 • Onschadelijk voor mens en dier
 • Eenvoudig toe te passen
 • Een mooi resultaat, ook bij droog weer!

Zo pas je COMPO Progazon toe

Het is heel belangrijk dat je voor gebruik de verpakking aandachtig leest. Hier vind je alle informatie over de juiste dosering. Op het moment van bladbemesting is het belangrijk dat de gazonplantjes goed worden voorzien van water zodat de voedingsstoffen goed worden opgenomen. Geef je gazon daarom de dag vóór de toepassing goed water.

Kies voor een regenvrije en relatief windstille dag om de meststof te verspuiten. Het ideale moment is in de late namiddag, omdat de toplaag minder snel opdroogt en de voedingsstoffen zo in alle rust in de grassen kunnen trekken.

In vier stappen naar een perfect gazon

 1. compo image

  1

  Schudden en doseren

  Schud de fles COMPO Progazon en meet met behulp van de doseerdop de juiste dosis meststof af.

 2. compo image

  2

  Vermengen

  Giet de meststof in een rugsproeier en voeg de voorgeschreven dosis water toe.

 3. compo image

  3

  Meststof verspuiten

  Bouw de druk op en besproei je gazon vervolgens gelijkmatig met het mengsel.

 4. compo image

  4

  Genieten

  Na drie dagen zal je kunnen genieten van een prachtig, diepgroen gazon.

Tip : zorg ervoor dat je de meststof niet op terrassen of andere ondergronden verspuit. Wacht tot het gazon is opgedroogd voordat je het opnieuw betreedt. Dit is ook een belangrijke tip voor huisdieren omdat ze anders met hun poten de meststof op andere oppervlakken zouden kunnen verspreiden.

compo image
Gazonverzorging

COMPO Progazon

Deze unieke gazonmeststof versterkt en herstelt je gazon. Reeds drie dagen na toepassing zal je gazon veranderd zijn in een dichte, diepgroene en stevige grasmat. Gewoon doseren, sproeien en klaar!

Naar het product

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.