compo image
 1. COMPO
 2. Advies
 3. Inspiratie
 4. Van de tuin tot op het bord
 5. Oudejaarscocktail met pompelmoes en rozemarijn

Oudejaarscocktail met pompelmoes en rozemarijn

Dinner for one, gourmet of raclette - er zijn verschillende tradities die niet mogen ontbreken om op 31 december afscheid te nemen van het oude jaar en het nieuwe jaar in te luiden. Ontdek hieronder ons recept voor een heerlijke cocktail met rozemarijn en pompelmoes.

Cocktail met pompelmoes om het nieuwe jaar in te luiden

Als je grote fan bent van pompelmoes en rozemarijn, dan wordt ons cocktailrecept zeker een schot in de roos. De verhouding tussen pompelmoes en schuimwijn kan je naar eigen smaak aanpassen. Vind je de pompelmoessmaak te uitgesproken, dan voeg je gewoonweg wat meer schuimwijn toe en vice versa. Geef je de voorkeur aan prosecco, dan kan je de schuimwijn daardoor vervangen. Je kan de cocktail trouwens ook in alcoholvrije versie serveren. Je merkt het : meer dan genoeg opties!

Voor vier personen

Ingrediënten

Voor de suikersiroop :

 • 200 g suiker
 • 200 ml water

Voor de vier cocktails :

 • 4 EL suikersiroop
 • 2-3 takjes verse rozemarijn
 • 2 pompelmoezen
 • 1-2 ijsblokjes per glas
 • ca. 300 ml schuimwijn

Stap voor stap : zo ga je te werk

 1. compo image

  1

  Suiker en water koken

  Eerst moet de suikersiroop gemaakt worden. Hiervoor moet je minstens 1 uur inplannen. Je kan de suikersiroop gerust enkele dagen op voorhand maken - ze is namelijk heel goed houdbaar. Doe suiker en water in gelijke hoeveelheden in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens iets lager en zorg ervoor dat de suiker niet aanbrandt. Laat het mengsel gedurende 5 minuten sudderen.

 2. compo image

  2

  Op smaak brengen met rozemarijn

  Zet het vuur uit en voeg twee tot drie takjes rozemarijn toe aan het mengsel. Laat de takjes gedurende een uurtje in de suikersiroop trekken. Verwijder daarna de rozemarijn en giet de suikersiroop in een steriele fles met schroefdop. Bewaar de siroop op een koele en donkere plaats of gebruik ze meteen in je oudejaarscocktail.

 3. compo image

  3

  Tijd voor pompelmoes

  Voor je cocktails heb je twee pompelmoezen nodig voor het vullen van vier glazen. Halveer de pompelmoes en snijd vervolgens vier dunne plakjes af. Leg deze opzij en pers de pompelmoeshelften goed uit.

 4. compo image

  4

  Glazen opvullen

  Doe één of twee ijsblokjes in elk glas. Voeg een takje rozemarijn, een plakje pompelmoes en een eetlepel suikersiroop toe. Vul het glas verder aan met evenveel vers geperst pompoensap en schuimwijn. Als de pompelmoessmaak te overheersend is, kan je de verhoudingen natuurlijk aanpassen.

compo image

Gelukkig nieuwjaar!

Met deze verfrissende cocktail wensen wij je een fantastische oudejaarsavond en een gelukkig nieuwjaar!

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.