1. COMPO
  2. Advies
  3. Ziekten & plagen
  4. Insecten
  5. Seringensteltmotten

Kenmerken

Seringensteltmotten

compo image
compo image

Eigenschappen

Waardplant:
seringen
Symptomen:
bruine vlekken op bladeren en opgerolde bladeren
Verschijning:
bruinwit gevlekte mot, vleugelspanwijdte ca. 12 mm

Periode van aantasting

Omschrijving

Seringensteltmotten

De seringensteltmot behoort tot de familie der mineermotten. De eitjes van deze bruinwitte mot bevinden zich op de onderkant van het blad. Vanaf mei zijn in de toppen van de seringenbladeren gangen te zien. Deze worden steeds groter en er ontstaan grotere bruine oppervlakken waarin kleine rupsen vreten. De bladeren drogen uit en verschrompelen. Bovendien rollen de bladeren zichzelf voor ongeveer de helft op en vallen sommige bladeren af.

Bestrijding

Zo bestrijd je seringensteltmotten

Er worden jaarlijks twee generaties seringensteltmotten geproduceerd, zodat tweemaal bestrijden nodig is. Begin mei en begin juli zijn de larven het gevoeligst. Bespuit op dat moment de bladeren met een insecticide dat tevens een acaricide bevat, om de seringensteltmot voor lange tijd te bestrijden. COMPO heeft hiervoor geen geschikt product in het assortiment.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.