compo image

Het COMPO Turbo-concept

  1. COMPO
  2. Het COMPO Turbo-concept

Snelwerkende producten voor een supersnel zichtbaar resultaat

Soms moet het snel gaan. Kinderen en huisdieren moeten vaak lang wachten tot ze het pas gezaaide of bemeste gazon opnieuw mogen betreden. Ook wat hagen betreft zou het prettig zijn als ze sneller dichtgroeien. Maak in dit artikel kennis met onze drie producten met turbowerking.

compo image

Snel kiemende graszadenmeling

COMPO Turbo Gazonherstel

COMPO Turbo Gazonherstel bevat extreem snel kiemende grasvariëteiten die behoren tot de soort Lolium Perenne. Dit Engels raaigras kiemt van nature zeer snel, nl. in slechts 7 tot 14 dagen.

Maar Lolium Perenne zou niet zo populair zijn als het geen andere eigenschappen had die het graszaad ideaal maken voor intensief gebruikte gazons : Lolium Perenne kan zich namelijk vanzelf uitspreiden en zo een breed grastapijt vormen. Hierdoor is het ideaal voor het bijzaaien van locaties waar steeds opnieuw moet worden bijgezaaid, bijvoorbeeld onder een schommel.

Het vermogen van dit graszaad om zichzelf te regenereren en zelfstandig gaten te laten dichtgroeien, is bovengemiddeld. Hierdoor zijn de zaden ideaal voor het doorzaaien van speelgazons, waar het lastig is om kinderen en huisdieren na het zaaien te verbieden om het gazon gedurende meerdere weken te betreden.

compo image
compo image
Gazonverzorging

COMPO Turbo Herstelgazon

Graszaden met snelle en betrouwbare ontkieming. Ideaal voor beschadigde gazons.

Naar het product
compo image

Voor een snel en duurzaam resultaat

COMPO Turbo Gazonmeststof

De perfecte aanvulling op COMPO Gazonherstel : om langdurig van een pas gezaaid gazon te kunnen genieten, heeft het voldoende voedingsstoffen nodig. Dit is waar COMPO Turbo Gazonmeststof in het spel verschijnt : de combinatie van 75% organische en 25% minerale snelwerkende ingrediënten zorgt ervoor dat de eerste resultaten reeds enkele dagen na de toepassing zichtbaar zijn. De opname van voedingsstoffen wordt verbeterd door de natuurlijke mycorrhiza-schimmels die aan de meststof zijn toegevoegd. En wat leuk is meegenomen : de meststof is geschikt voor alle gazontypes!

Het stofarme granulaat kan het ganse jaar door met de hand of met behulp van een meststofstrooier worden toegepast. Ook tuinliefhebbers die het gras laten maaien met een robotmaaier kunnen deze meststof gebruiken.

Welke voedingsstoffen heeft mijn gazon nodig?

Of het gazon nieuw moet worden aangelegd, moet worden ingezaaid of gedurende het jaar moet worden onderhouden : de belangrijkste voedingsstoffen stikstof, fosfaat en kalium zijn essentieel voor de grasmat. Het gazon is namelijk één van de tuinplanten met de hoogste voedingsbehoefte. Dit is logisch, omdat bij het maaien de belangrijke voedingsstoffen weggenomen worden die de grassen nodig hebben voor een gezonde groei. De voedingsstoffen in elke afzonderlijke meststofkorrel van COMPO Turbo Gazonmeststof zorgen in zeer korte tijd voor een sterke groei, een verhoogde weerstand en een rijke groene kleur.

 

compo image
compo image
Gazonverzorging

COMPO Turbo Gazonmeststof

Voor een diepgroen en dicht gazon in slechts enkele dagen. Kan het ganse jaar door worden toegepast en is geschikt voor alle types gazon.

Naar het product
compo image

Voor snelgroeiende hagen

COMPO Turbo Hagen

De ideale periode om hagen aan te planten is vanaf oktober. De bodem is dan nog voldoende warm zodat de planten tot de winter de tijd hebben om in te wortelen. Zo kunnen de gewassen in het voorjaar beginnen groeien. Dit brengt ons bij de kern van de zaak : hoewel een haag het ecologisch waardevollere alternatief is voor een omheining of muur, duur het enkele jaren voordat de haag is volgroeid en een dicht privacyscherm heeft gevormd.

Hoe mooi zou het zijn mocht de groei van de haag een beetje versneld kunnen worden?

Eén manier om de groeisnelheid van de haag te beïnvloeden, is de keuze van de juiste haagplant. Laurierkers, taxus of dwergcipres groeien bijvoorbeeld veel sneller dan de glansmispel en de liguster. Toch hebben al deze gewassen één ding gemeen : eens het in het voorjaar warmer wordt, hebben ze stikstof nodig om te groeien.

COMPO Turbo Hagen is heel rijk aan stikstof die direct beschikbaar is voor de planten en bijgevolg heel snel werkt. Tijdens de groeifase zal de haagplant zoveel stikstof kunnen opnemen als mogelijk en aanzienlijk sneller groeien dan met meststoffen die minder stikstof bevatten.

compo image
compo image
Meststoffen & plantenverzorging

COMPO Turbo Hagen

Zorgt voor een heel snelle groei van jonge houtgewassen, nieuwe planten, bodembedekkende planten en verouderde hagen.

Naar het product

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.