compo image

Genieten van een
onkruidvrije tuin

De oplossing tegen onkruid in de tuin

Onkruiden - voor velen een ware doorn in het oog. Ze nestelen zich tussen de planten in je bloemborders en zijn zelfs terug te vinden op je oprit of terras. Hoe kan je voorkomen dat onkruiden in je tuin verschijnen? En nog belangrijker : hoe kan je de aanwezige onkruiden op een efficiënte manier verwijderen? Je ontdekt het hier!

compo image

COMPO Anti-Onkruid & Antimos

Onkruid in de tuin bestrijden

Onkruiden verstoren niet alleen het esthetische aspect van je tuin, maar concurreren ook met sierplanten om licht, water, ruimte en voedingsstoffen. Die hebben ze net heel hard nodig voor een optimale ontwikkeling.

Enkele onkruiden kunnen gemakkelijk met de hand worden uitgetrokken. Als er echter meerdere onkruiden aanwezig zijn, dan biedt een onkruidbestrijder op basis van pelargonzuur de oplossing! COMPO onkruidbestrijders zijn zowel in geconcentreerde vorm als in gebruiksklare vorm beschikbaar.

compo image

COMPO Anti-Onkruid & Antimos

Onkruid op paden en terrassen bestrijden

Opritten, paden en terrassen worden vaak ontsierd door onkruiden die in de voegen groeien. Deze onkruiden kan je met een voegenkrabber of borstel verwijderen, maar dit is best een tijdrovend werkje. De onkruiden kan je ook manueel uittrekken. Wees hierbij zeker dat je het onkruid met de wortels uittrekt.

Als over het volledige terras onkruiden terug te vinden zijn, dan is het gemakkelijker om deze te besproeien met een onkruidbestrijder op basis van pelargonzuur. Je hebt de keuze tussen een geconcentreerd of een gebruiksklaar product.

compo image
Gewasbescherming

COMPO Herbistop Ultra Alle Oppervlakken

Ultra geconcentreerde totale onkruidbestrijder die onkruiden, mos en grassen vernietigt. De eerste resultaten zijn zichtbaar na 3 uur!

Naar het product

Azijn, zout, bleekwater

Opgelet met huis- en keukenmiddeltjes!

Er wordt vaak aangeraden om substanties zoals azijn, zout en bleekwater te gebruiken voor de bestrijding van onkruid. Deze middelen zijn misschien wel doeltreffend, maar ze zijn bijzonder schadelijk voor het milieu! Ze vermengen zich namelijk met het oppervlaktewater en worden opgenomen door het grondwater. Zo kunnen ze zich over een veel grotere oppervlakte verspreiden dan enkel jouw tuin. Hierdoor loop je het risico dat andere planten in je tuin beschadigd raken... 

compo image

Herbistop bodembedekkers

Onkruid in de tuin voorkomen

Om te vermijden dat er onkruiden verschijnen tussen je sierplanten, kan je bij het opkuisen van de borders in het voorjaar een laagje Herbistop schors aanbrengen. Dit creëert niet alleen een fris, aantrekkelijk, onderhouden uitzicht van je bloemborders, maar biedt eveneens tal van andere voordelen :

  • Schors verhindert de groei van onkruiden. Onkruidzaden hebben namelijk licht nodig om te kiemen.
  • Schors houdt het water vast in de bodem waardoor minder vaak moet worden begoten en er minder problemen zijn in lange periodes van droogte.
  • Schors beschermt de plantenwortels tegen vorst en zorgt zo voor een goede start in het voorjaar.
  • Schors breekt na verloop van tijd af, wat voor extra organisch materiaal in de bodem zorgt.

Tips voor een onkruidvrije tuin

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.