Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten
compo image

Een woning
zonder ratten en muizen

 1. COMPO
 2. Thema's
 3. Barrière Radikal : tegen ratten en muizen

Barrière Radikal

Dé oplossing tegen ratten en muizen

Knaagdieren zijn een van de meest voorkomende groepen zoogdieren ter wereld. Onder de verschillende soorten zijn er wilde dieren die veel materiële schade kunnen aanrichten maar ook een impact kunnen hebben op onze gezondheid aangezien ze vectoren zijn van gevaarlijke ziekten voor de mens. Het is heel belangrijk om niet alleen de knaagdieren zelf maar ook hun aanwezigheid te identificeren (sporen, schade, geuren en geluiden is heel belangrijk). Enkel zo kan je de juiste producten kiezen.

Soorten knaagdieren

De verschillende knaagdieren identificeren

Rattus norvegicus

Bruine rat

Mus musculus

Muis

Microtus arvalis

Veldmuis

Arvicola amphibius

Woelrat

Rattus rattus

Zwarte rat

Praktische tips

Ratten en muizen vermijden

BINNENHUIS

 • Ruim etensresten zo snel mogelijk op. Laat geen voedsel rondslingeren en maak het aanrecht steeds grondig schoon.
 • Berg voedingswaren steeds zorgvuldig op in zakjes, dozen of potten die kunnen worden afgesloten. Vermijd karton, daar kunnen de knaagdieren namelijk gemakkelijk doorknagen.
 • Sluit je afvalzak steeds goed af en stop die indien mogelijk in een ton of vuilnisbak. Zo krijgen de knaagdieren geen toegang tot de etensresten.
 • Kleine gaten en kieren zijn voldoende voor de knaagdieren om je huis binnen te dringen. Zo is een gat van 1,5 cm voldoende voor ratten en hebben muizen amper 0,5 cm nodig. Probeer gaten en kieren zo veel mogelijk af te dichten maar voorzie steeds voldoende verluchting.

BUITENSHUIS

 • Lopen er kippen in je tuin? Gebruik dan een fijnmazig gaas zodat de knaagdieren geen toegang hebben tot het kippenhok. Geef je kippen 's morgens eten, zodat de knaagdieren 's avonds niks meer terugvinden.
 • Ruim je tuin steeds netjes op. Vermijd hopen snoeiafval en stapels hout - dit zijn namelijk ideale broedplaatsen voor de knaagdieren. Snoei eveneens overgroeide zones.
 • Strooi geen vogelvoer op de grond maar gebruik steeds bollen of voederhuisjes die opgehangen worden. Zo kunnen de knaagdieren het vogelvoer niet bereiken.
 • Wil je de knaagdieren verjagen? Gebruik dan peper, eucalyptus, munt, uien, azijn en chloor. Daar houden ze helemaal niet van!

Verschillende oplossingen

Ratten en muizen bestrijden

Last van ratten en muizen in en rond je woning? Dan kan je verschillende producten toepassen.

1. MECHANISCH

Enerzijds zijn er mechanische oplossingen (vallen). Met behulp van een aantrekkelijk lokaas worden de knaagdieren in de val gelokt. Een stevig veermechanisme zal ervoor zorgen dat ze gevangen en gedood worden.

2. CHEMISCH

Anderzijds kan je chemische producten gebruiken. Er zijn verschillende actieve stoffen beschikbaar. Enerzijds heb je anticoagulantia. Dit zijn stoffen die de stolling van het bloed voorkomen door het bloed extra te verdunnen. Hierdoor drogen de knaagdieren uit en zal je dus ook geen last hebben van een rottende geur. Daarnaast zijn er actieve stoffen die inwerken op het centrale zenuwstelsel. Hierdoor verliest het knaagdier het bewustzijn en raakt het verlamd. Uiteindelijk zal het knaagdier onderkoeld raken en sterven.

De chemische producten zijn in verschillende vormen verkrijgbaar, elk met hun eigen eigenschappen. Elk type lokaas moet in een afgesloten voederdoos worden geplaatst.

Graantjes Blokjes Pasta
Vaakst verkochte product ter bestrijding van muizen Samengeperst voor een gelijke verdeling van de actieve stof over het gehele blok Zeer aantrekkelijk lokaas
Plaatsing : zolder, garage, dak, tussen plafonds Plaatsing : vochtige plaatsen zoals kelder, tuinhuis, garage, langs vijvers Plaatsing : woonkamer, keuken, kelder, slaapkamer
Vooral te gebruiken in omgevingen waar reeds andere dieren aanwezig zijn (katten, honden, kippen, etc.) Knaagdieren krijgen steeds een gelijke dosis binnen Kan ook op vochtige plaatsen (minder bestand dan blocs)
  Vochtbestendig Bij moeilijk te bestrijden ongedierte of grote populaties

 

3. ULTRASOON

Dergelijke apparaten maken gebruik van ultrasone golven die de knaagdieren als onaangenaam ervaren. Daarom zullen ze de omgeving ook verlaten.

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :