Naar overzicht Print
Verticuteermix hoofdbeeld banner

Geef je geverticuteerde gazon een tweede jeugd!

Gazonzaden

Om te kunnen genieten van een steviger, groener gazon met meer weerstand, is het belangrijk dat het gazon geverticuteerd wordt. Dankzij deze maatregel wordt de bodem verlucht en wordt het oude gazon gerevitaliseerd door het verwijderen van mos en vilt die het gazon overwoekeren en verstikken. Eenmaal het gazon is geverticuteerd, kan het veel eenvoudiger water en voedingselementen opnemen en zo een tweede jeugd vinden.

Naar boven

Zaaien, bemesten en de bodemkwaliteit verbeteren in 1 handeling

Om geverticuteerde gazonoppervlakken snel en langdurig te herstellen is er de nieuwe COMPO Verticuteer‐Mix :

1. Langdurig werkende meststof

De langdurige werkende meststof Floranid voedt het gazon gelijkmatig zonder groeistoten en dit gedurende 3 maanden. De grasplantjes zullen hoger en wijder groeien en de "schade" na het verticuteren zal sneller herstellen.

2. Specifieke graszadenmengeling

COMPO Verticuteermix 3 in 1 bevat Raaigras en Bluegrass gazonzaden die een snel en stevig herstel van het gazon toelaten. Zo krijgt het gazon meer weerstand tegen veelvuldig betreden. De zaden ontkiemen reeds bij lage lentetemperaturen.

3. Bodemverbeterende middelen

Enerzijds zorgt calciumcarbonaat voor een optimale zuurtegraad van de bodem. Het neutraliseert de aanwezige zuren en zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen. Tergelijkertijd wordt de bodemstructuur verbeterd.

Anderzijds bevat COMPO Vertictueermix 3 in 1 puimsteen. Dit natuurlijk vulkanische gesteente is beschikbaar onder vorm van granulaat. Elke korrel kan de voedingsstoffen opslaan en terug afgeven indien nodig. Puimsteen vitaliseert bovendien de bodem en zorgt voor een luchtige, verbeterde bodemstructuur.