Naar overzicht Print
PR - Hoofding schapenwol NL

Dé meststofinnovatie 2015 : Biologische meststoffen met schapenwol

Meststoffen

COMPO Benelux lanceert een nieuwe biologische meststof met langdurige werking op basis van schapenwol met het doel de plantengroei gedurende het ganse seizoen te stimuleren. Dit exclusieve productieproces vereiste 2 jaar intensief onderzoek om de brute schapenwol om te vormen tot een meststof. Een formule die niet enkel exclusief is, maar ook zeer innovatief!

Naar boven

Een uniek product

Waarom schapenwol?

Een groot deel van de schapenwol vindt na het scheren geen nuttige bestemming door de hoge verwerkingskosten. Toch kan de schapenwol voor andere doeleinden worden gebruikt : de vezels van de ruwe schapenwol zijn namelijk heel rijk aan voedende elementen die traag worden vrijgegeven en dus perfect geschikt zijn voor een langdurige organische bemesting van tuin‐ en balkonplanten.

Korrels met directe en lange werking van 5 maanden

PR - Schapenwol korrels

Dankzij COMPO Benelux krijgt de ruwe schapenwol een nuttige en duurzame bestemming. De schapenwol wordt samen met andere organische elementen (zoals vinasse, melasse) tot gebruiksklare meststofkorrels geperst die in de bodem kunnen worden ingeharkt.


De organische voedingselementen worden snel vrijgegeven in de bodem. De voedingselementen uit de schapenwol komen gedurende 5 maanden geleidelijk aan vrij. Zo heeft de meststof een directe en lange werking van 5 maanden.

Sterk waterabsorberend vermogen

PR - Schapenwol wateropslag

De meststofkorrels kunnen tot 2 x hun eigen gewicht aan water absorberen en vasthouden. De korrels zwellen op, de bodem krijgt een luchtige structuur en de planten worden zo optimaal verzorgd tijdens lange periodes van droogte. Dit resulteert in een stevige groei, een prachtige bloei en een rijke oogst in de moestuin.

  • Verbetert de bodemkwaliteit
  • Stimuleert de humusvorming
  • Optimaliseert de waterhuishouding in droge periodes

 

Naar boven

Assortiment