Naar overzicht Print
Overzicht gazonherstel

Het eenvoudige herstelplan voor een gestrest gazon

Gazonzaden

Intensief gebruik, hitte en intensieve zonnestraling in de zomer. Een natte herfst. Een vorst- en sneeuwrijke winter… Het ganse jaar door krijgt het gazon het hard te verduren. Daardoor ziet de grasmat er niet altijd uit zoals je dat zelf wilt, namelijk gelijkmatig dicht en diepgroen.

Voor een snel en betrouwbaar herstel van beschadigde gazons lanceert COMPO Benelux in 2014 een nieuw assortiment gazonherstelproducten. Zo breidt COMPO Benelux haar gazoncompetentie op een consequente en vooral gebruiksvriendelijke manier uit met 3 producten die de meest voorkomende gazonproblemen oplossen nl. uitgedunde gazons, sterk beschadigde gazons en kale plekken.

Naar boven

Kale plekken in het gazon

COMPO Easy Pad 10 stuks

Het herstel van kale plekken in het gazon met COMPO Easy Pad 3 in 1 is zo eenvoudig als de naam zegt : de pad plaatsen, water geven en klaar! Elke pad bevat dezelfde evenwichtige samenstelling uit hoogwaardige gazonzaden, een potgrond met wateropslagcapaciteit en een krachtige gazonmeststof. Daarmee is er van gevaar voor over- of onderdosering of voor ontmenging helemaal geen sprake. Na het sproeien kan de COMPO Easy  Pad heel eenvoudig aangepast worden aan de vorm en de grootte van de kale plek. Zo krijg je een naadloos resultaat!

Verpakking : 10 stuks (20 x 20 cm)
Aanbevolen verkoopprijs : 12,95 €

Naar boven

Sterk beschadigd gazon

Complete Mix 1,2 kg

Voor het herstel van grotere kale plekken maak je met COMPO Complete Mix 4 in 1 de juiste keuze. Dit product bevat alle ingrediënten die nodig zijn voor een succesvol herstel van het gazon :

1) Potgrond met wateropslagcapaciteit die groei op alle bodems verzekert
2) Een hoogtechnologische graszadenmix gekenmerkt door een snelle kieming en een sterk zelf-herstellend vermogen
3) Een meststof die het gazon voedt gedurende 3 maanden
4) Kwalitatieve zeewierkalk die de zuurtegraad van de bodem herstelt

Daarnaast zorgen de extra bodemverbeterende en kiembevorderende elementen ervoor dat het gazon snel dichtgroeit.

Ook de toepassing van deze innovatie zal je overtuigen : dankzij de innovatieve strooifles kan het product meteen op het beschadigde oppervlak worden gestrooid.

COMPO Complete Mix 4 in 1 is beschikbaar in 2 verpakkingsgroottes :

 • Strooifles 1,2 kg
  Adviesprijs : 12,95 €
 • Zak 4 kg
  Adviesprijs : 24,95 €
Naar boven

Uitgedund gazon

COMPO Easy Mix 1,2 kg doos

Waar weinig of geen gras staat, zullen onkruid en mos onherroepelijk elk plekje innemen. Het is dus belangrijk om heel snel in te grijpen. Met COMPO Easy Mix 2 in 1 sla je 2 vliegen in 1 slag : in 1 handeling kan je het gazon bijzaaien en bemesten.

De kwalitatieve graszadenmengeling is ideaal voor het snelle herstel van elk type gazon. In vergelijkende testen scoort het product uitmuntend met een snel zelf-herstellend vermogen, een brede inworteling en een dichte groei. Bovendien voedt de meststof het gazon gedurende 3 maanden.

COMPO Easy Mix 2 in 1 is beschikbaar in 2 verpakkingsgroottes :

 • Doos 1,2 kg met strooiopeningen aan de zijkant
  Adviesprijs : 15,95 €
 • Emmer 2,2 kg
  Adviesprijs : 25,95 €