Naar overzicht Print
Bio wondafdekmiddel pers

Een gebruiksvriendelijke, natuurlijke barrière!

Gazonzaden
Plantenbescherming

Snoeiwonden vormen de ideale toegang voor parasieten en schimmels. Om de bomen en struiken te helpen zich hiertegen te verdedigen, lanceert COMPO het natuurlijke COMPO Wondafdekmiddel !

Naar boven

Kenmerken

De gevolgen van snoeien

Het snoeien van dode, gebroken, ongewenste en zieke takken speelt een essentiële rol in de ontwikkeling en de bloei van bomen, fruitbomen en struiken. Deze maatregel verzekert de vertakking, bevordert de vorming van nieuwe scheuten, stimuleert de bloei en laat toe om ziektebronnen te elimineren.

Snoeiwonden vormen echter de ideale toegang voor parasieten en schimmels.

Om de bomen en struiken te helpen om zich hiertegen te verdedigen, is er het nieuwe COMPO Wondafdekmiddel. Dit product bevordert de genezing van snoeiwonden en is dankzij de spuitbusvorm heel eenvoudig toe te passen.

Oorsprong
  • COMPO Wondafdekmiddel is afkomstig van de verkoling van het hout van zeedennen (rijk aan hars). Deze materie is zwart van kleur en heet een kleverig aspect.
  • Na het snoeien of enten zal deze fysieke barrière de bomen en struiken beschermen door te voorkomen dat water, bacteriën, kankers en schimmels in de snoeiwonden binnendringen. Tegelijkertijd zal de snoeiwonde in 4 tot 6 weken genezen.
Eenvoudig in gebruik
  • Het gebruiksklare COMPO Wondafdekmiddel is beschikbaar in praktische en gebruiksvriendelijke spuitbus en laat toe om elke snoeiwonde te behandelen, waar deze zich ook bevindt.
  • De spuitbus is voorzien van een spuitstuk dat niet kan verstoppen.
  • Het volstaat om het product te schudden en vervolgens op de snoeiwonde te spuiten.