Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten
compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Plantenverzorging
  4. Basisprincipes
  5. Meststoffen & plantenbescherming
  6. Natuurlijk bemesten met COMPO Bio meststof met schapenwol

Natuurlijk bemesten met COMPO Bio meststof met schapenwol

Van schapenwol kan je niet alleen truien maken, het is door het absorptievermogen ook een geweldig bestanddeel voor meststoffen. COMPO Bio langdurig werkende meststoffen bevatten schapenwol en zijn dus de perfecte oplossing voor ecologisch verantwoord tuinieren

Het geheim van schapenwol

Duurzaam bemesten met wol

Schapen worden vaak gebruikt om landschappen te onderhouden. Maar tegenwoordig kunnen ze zich ook nuttig maken in de tuin - niet om te grazen maar vanwege de wol. Schapen moeten ieder voorjaar worden geschoren, om te voorkomen dat de dichte vacht vervilt. Afhankelijk van het ras en de leeftijd levert een scheerbeurt per schaap gemiddeld 3,5 kg wol op.

Deze milieuvriendelijke, hernieuwbare grondstof die vers van het schaap komt, levert diverse groeibevorderende voedingsstoffen voor planten, zoals stikstof, kalium en fosfaat. Wol heeft ook goede waterretentie-eigenschappen, reden waarom schapen in de regen niet tot op de huid nat worden.

compo image

COMPO bio langdurig werkende meststof op basis van schapenwol

In de COMPO Bio meststoffen met lange werking speelt wol de hoofdrol, want het wordt samen met de andere natuurlijke ingrediënten tot korrels geperst. Deze korrels hebben zowel een onmiddellijke werking als een werking op lange termijn. Ze hebben bovendien het vermogen water op te slaan en werken als bodemverbeteraar. Het vermogen tot wateropslag zorgt ook in droge perioden voor een betere watertoevoer naar de planten. Door de werking als waterbron wordt ook de bodem losser. De wortels van de planten krijgen daardoor meer zuurstof, terwijl waterverzadiging wordt voorkomen. De voedingsstoffen uit de wol worden gedurende een lange periode continu aan de planten afgegeven. Regenwormen breken de wol uiteindelijk af tot humus. De mestkorrels met schapenwol werkt u in het voorjaar de grond in of doet u tijdens de aanplant meteen in het plantgat.

Naast een universele versie zijn er zes speciale meststoffen met schapenwol verkrijgbaar, namelijk voor rozen, rododendrons, coniferen, bessenstruiken en tomatenplanten, en één meststof speciaal voor verhoogde bedden. Overigens komt de wol voor de COMPO producten uitsluitend uit Europa. Op deze manier worden lange transporten vermeden, ondersteunen we de lokale schapenhouderijen en bevorderen we het nationale natuur- en cultuurerfgoed.

Meer informatie over de COMPO Bio meststof met langdurige werking

compo image

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :