Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten

Kenmerken

Peer

compo image
compo image

Behoeften

Begieten:
Weinig
Licht:
Zon
Onderhoud:
Gemiddeld

Oogstperiode

Eigenschappen

Plantlocatie:
bloembedden, bloemborders, tuin
Planthoogte:
2-8 m
Bloemkleur:
wit

Correct planten

Perenbomen planten

Standplaats

De perenboom (Pyrus) bestaat in zo'n 25 tot 30 soorten, die allemaal tot de Rozenfamilie (Rosaceae) behoren. De oorsprong van de boom is niet bekend, maar men vermoedt dat deze in Azië ligt. In principe hebben perenbomen een warm klimaat nodig en een verse, doorlaatbare en voedingsrijke bodem met diepe lagen. De boom verdraagt geen waterverzadiging, maar heeft wel regelmatig water nodig. Beschutte standplaatsen en een plek op het zuiden zijn gunstig voor de groei van zowel de boom als de vruchten. Een te koude standplaats heeft een negatieve invloed op het aroma van de peren.

Aanplanting

Let bij het planten op voldoende afstand. De onderlinge afstand tussen de bomen moet - afhankelijk van de grootte van de kroon - minstens 3 m zijn. Voor het planten is onze speciale potgrond geschikt. Deze grond bevat alle belangrijke voedingsstoffen, waarvan de boom 100 dagen lang wordt voorzien. Daarnaast verhoogt de potgrond met de erin aanwezige inhoudsstoffen de standvastigheid van de boom en bevordert actief de groei en de wortelvorming.

Onze tip

Perenbomen zijn zelf onvruchtbaar. Het stuifmeel van andere perensoorten is daarom noodzakelijk voor de bevruchting.

Correct verzorgen

Perenbomen verzorgen

Water geven

Water geven is vooral belangrijk op zonnige en warme plaatsen. Afhankelijk van het weer moet je bij zandige bodems na het planten één keer per dag zeer ruim water geven. Als de perenboom is gegroeid, hoef je minder water te geven.

Bemesting

Voor het optimaal bemesten bevelen we onze langzaam werkende meststof aan. De perenbomen krijgen zo met één 1 bemestingsbeurt 6 maanden lang alle belangrijke voedingsstoffen en sporenelementen toegediend. Dat heeft een positief effect op de bloei en de vruchtzetting.

Zomersnoei

Door in de zomer te snoeien kan je de groei afremmen. In augustus of september kort je de toppen van de hoofdscheuten in en maak je de kronen lichter.

Uitdunnen

Wanneer de hoofdtakken te dicht op elkaar gaan groeien, moet je deze ook uitdunnen. Zo komt er meer licht in de boom terecht en kunnen de vruchten meer zon krijgen. Bovendien drogen de bladeren sneller na een regenbui, waardoor schimmelinfecties voor een groot deel kunnen worden voorkomen. Het juiste moment is eind februari, begin maart, als de strengste vorst voorbij is.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :