Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten

Kenmerken

Lepelplant (Spathifyllum)

compo image

Behoeften

Begieten:
Gemiddeld
Licht:
Halfschaduw/schaduw
Onderhoud:
Weinig

Bloeiperiode

Eigenschappen

Plantlocatie:
kamer
Planthoogte:
40-60 cm
Bloemkleur:
wit

Correct planten

Lepelplant planten

Standplaats

De lepelplant (Spathiphyllum) behoort tot de gemakkelijk te verzorgen kamerplanten. De plant staat het liefst op een schaduwrijke tot halfschaduwrijke plek in huis. Ook een lichte plaats zonder direct zonlicht is geschikt. Vooral bij kamertemperatuur of enkele graden warmer (tot 25 °C) voelt de plant zich zeer goed. In de winter mag de lepelplant iets koeler staan, maar de temperatuur mag niet onder de 18 °C dalen.

Aanplanting

Als kamerplant is er voor de lepelplant slechts een beperkte hoeveelheid grond beschikbaar in de pot. Voor een gezonde groei en de vorming van de sierlijke bloemen moet je deze bloeiende plant daarom om de 2 jaar verpotten. De ideale tijd om te verpotten is in het voorjaar. Voor het verpotten van je lepelplant raden wij onze potgrond voor kamerplanten en palmen aan. De lepelplant is ook geschikt voor hydrocultuur. Het verpotten vindt in dat geval in een hydrocultuur plaats.

Onze tip

Een grotere lepelplant kan je in het voorjaar verpotten en tegelijkertijd vermeerderen door deling. Scheid 3 of meer bladeren af en plant deze in een andere pot met verse potgrond. Let op: beschadig de wortels niet!

Correct verzorgen

Lepelplant verzorgen

Water geven

De lepelplant moet matig vochtig worden gehouden. In de winter neemt de behoefte aan water af, waardoor je wat minder water mag geven, echter zonder de grond te laten uitdrogen. Het is het beste om iedere keer voordat je water geeft met je vinger te testen of de bodem vocht nodig heeft.

De lepelplant houdt daarnaast van een hoge luchtvochtigheid. Door de plant regelmatig te bespuiten met kalkarm water schep je de ideale omstandigheden voor de groei.

Bemesting

Voor het vormen van de witte bloemen en weelderige bladeren heeft de lepelplant voldoende voedingsstoffen nodig. Bemest van maart tot en met oktober eenmaal per week met een vloeibare meststof, maar in de wintermaanden slechts om de 14 dagen. Wij adviseren onze meststof voor bloeiende planten of onze langzaam werkende meststof, die 3 maanden lang werkzaam is. De bloemen van sommige lepelplantsoorten verspreiden een aangename geur in huis.

compo image

Alle plantendelen van de lepelplant zijn giftig!

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :